Šveices valdība atsauc atbalstu ANO migrācijas deklarācijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: MAHMUD TURKIA/AFP

Šveice trešdien kļuvusi par kārtējo valsti, kas atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto ANO Globālo migrācijas deklarāciju.

Šveices valdība atsauca savu atbalstu deklarācijai pēc likumdevēju paziņojuma, ka šajā jautājumā viņiem pieder gala vārds.

Šveice nepiedalīsies starpvaldību konferencē globālās deklarācijas formālai pieņemšanai," teikts valdības paziņojumā.

Berne 10. oktobrī paziņoja, ka deklarāciju apstiprinās, taču pēc tam iejaucās parlaments, pavēstot, ka gala vārds tās pieņemšanā pieder likumdevējiem.

Tiesiski nesaistošās ANO Globālā migrācijas deklarācijas projekts tika pabeigts jūlijā un decembrī to plānots oficiāli parakstīt konferencē Marokā. Deklarācijas mērķis ir atvērt legālās migrācijas ceļus, lai varētu labāk vadīt arvien pieaugošo migrantu plūsmu.

Par atteikšanos šo deklarāciju parakstīt jau iepriekš paziņojušas ASV, Austrālija, Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija un Ungārija.

Otrdien šīm valstīm pievienojās arī Izraēla un Polija.

Tikmēr Igaunijā nespēja vienoties par šo deklarāciju novedusi pie valdības krīzes.

Deklarācijas atbalstītāji apgalvo, ka tas uzlabošot migrācijas plūsmu vadību un aizsargāšot cilvēktiesības, kamēr tā kritiķi brīdina, ka šis dokuments ekonomisku iemeslu dēļ pasludina migrāciju par cilvēktiesībām .

Deklarāciju iecerēts parakstīt 11.-12. decembrī Marākešā notiekošajā ANO samitā, bet janvārī to plānots oficiāli apstiprināt ar ANO Ģenerālās Asamblejas rezolūciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu