Ford Focus kļuvis par krosoveru (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais Ford Focus Active krosovers izceļas ar apvidus automobiļu iedvesmotu daudzpusību, kas papildina parastajam Focus raksturīgās braukšanas īpašības.

Focus Active pieejams piecdurvju hečbeka un universāļa versijā, un tās izceļas ar 30 mm augstāku klīrensu priekšā un 34 mm augstāku klīrensu aizmugurē, un stila elementiem, kas aizgūti no apvidus auto. Tādas ir, piemēram, uzlikas ap riteņu arkām un citādāki bamperi ar integrētām aizsargplātnēm zem auto. Vienlaikus Focus Active ir mainīta šasijas konfigurācija, lai augstuma izmaiņas neatstātu nevēlamu ietekmi kā uz gaitas īpašībām normālos apstākļos, tā arī uz ceļiem ar grants vai sliktu segumu. Papildus tam Focus braukšanas režīmu klāsts papildināts ar Slippery un Trail režīmiem, lai kāpinātu drošības līmeni un optimizētu mašīnas darbu slidenos vai nestandarta apstākļos. Noderēs, ja ceļu klāj sniegs vai slapjas lapas, kad saķeres koeficients ir vienlīdz zems, gan iebraucot dziļākās smiltīs vai dubļos.

Ford Focus Active komplektēšanai ir pieejami jau zināmie dzinēji. Tie ir 1,0 litra EcoBoost un 1,5 litru EcoBoost benzīna dzinējus ar jaudu līdz 182 ZS, kā arī Ford 1,5 litru EcoBlue un 2,0 litru EcoBlue dīzeļa dzinējus ar jaudu līdz 150 ZS. Motoru komplektēšanai var izvēlēties starp sešpakāpju manuālo vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Tāpat Focus Active ir sastopamas progresīvās autovadītāja palīgsistēmas, kas debitēja jaunajā Focus šā gada pirmajā pusē. Tās ietver uzlabotas versijas tādām Ford tehnoloģijām kā adaptīvajai kruīza kontrolei, adaptīvajai priekšējā apgaismojuma sistēmai un aktīvajai parkošanās palīgsistēmai.

Foto: Publicitātes foto

“Ford apvidus automobiļu pārdošanas apjoms šā gada oktobrī salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palielinājās par 19%, un šobrīd apvidus automobiļi veido piekto daļu no visiem pārdotajiem Ford automobiļiem Eiropā. Mūsu Active krosoveru saime piedāvā klientiem vēl saistošāku apvidus automobiļu iedvesmotu stilu,” skaidro Ford of Europe Tirgvedības, pārdošanas un klientu apkalpošanas nodaļas viceprezidents Rolants de Vārds (Roelant de Waard). “Jaunais Focus Active ne tikai izskatās pēc apvidus automobiļa, bet tā unikālā šasija un jaunie braukšanas režīmi garantē patiesi iespaidīgu veiktspēju uz sliktiem ceļa segumiem, ko īpaši novērtēs tās ģimenes, kuras izvēlas pārvarēt vēl neatklātus ceļus.”

Var piebilst, ka Focus Active ir trešais Ford jaunajā Active krosoveru modeļu saimē un seko Fiesta Active un KA+ Active modeļiem.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu