SUV pasaulē ir jauns "karalis", un tas ir Mercedes-AMG GLC 63 S

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mercedes-AMG GLC 63 S
Mercedes-AMG GLC 63 S Foto: Daimler AG

Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ nupat kronēts par Nirburgringas karali, jo auto pasaulē slavenās Nordšleifes vienu apli veicis 7 minūtēs un 49,369 sekundēs.

Tādējādi no daudzu autoražotāju kārotā troņa ir gāzts Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, kas 2017.gadā apli spēja nobraukt 7 minūtēs un 51,7 sekundēs. Pirms tam rekords piederēja Porsche Cayenne Turbo (7:59,74 minūtes), bet vēl pirms tam - Range Rover Sport SVR (8:14 minūtes).

Daimler norāda, ka rekords uzstādīts ar pirmo mēģinājumu, standarta automobilim pie stūres atrodoties AMG izstrādes inženierim Markusam Hofbaueram. Tāpat būtiski, ka trasē apstākļi pat bijuši "rudenīgi", nevis ideāli.

Tāpat Daimler norāda, ka būtisku lomu rekorda sasniegšanā spēlējusi krosoveram uzstādīto agregātu kombinācija - pneimopiekare ar adaptīvajiem amortizatoriem, pilnpiedziņas sistēma ar brīvi variējamu griezes sadalījumu un bloķējamu aizmugurējo diferenciāli, un, protams, 4 litru V8 biturbo motors. Tas attīsta 510 ZS un 700 Nm un SUV automobili līdz 100 km/h spēj paātrināt 3,8 sekundēs. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu