Aktīvisti pulcējas dzīvnieku aizsardzības gājienam (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Biedrības "Dzīvnieku brīvība" aktīvisti pulcējas Rātslaukumā
Biedrības "Dzīvnieku brīvība" aktīvisti pulcējas Rātslaukumā Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šo pēcpusdien Rīgā, Rātslaukumā biedrības "Dzīvnieku brīvība" pārstāvji ir pulcējušies gājienam, kura mērķis ir veicināt dzīvnieku aizsardzību un panākt pozitīvas izmaiņas Latvijas normatīvajos aktos. Rātslaukumā ir sanākuši vairāki simti kustības aktīvistu.

Gājiens šodien notiks arī Tallinā, kur tā būs jau otrā reize, kad Igaunijas dzīvnieku draugi vienojas kopīgā akcijā dzīvnieku atbalstam. Biedrības "Dzīvnieku brīvība" pārstāve Maija Krastiņa pastāstīja, ka Viļņā, Varšavā, Kijevā un citās Eiropas pilsētās dzīvnieku tiesību aizstāvībai veltītie gājieni ir ikgadēja tradīcija, pulcējot tūkstošiem dalībnieku un atbalstītāju.

"Aiz jebkurām pārmaiņām dzīvnieku labklājības vārdā stāv ilgstošs, neatlaidīgs darbs. Tāpēc mēs negaidām, ka nākamajā dienā pēc gājiena Saeimā tiks izvirzīti likumprojekti par dzīvnieku labturības vai aizsardzības uzlabošanu. Mēs sagaidām, ka brīžos, kad dzīvnieku aizstāvības jautājumi tiek apspriesti kādā varas institūcijā, tad tos uztver kā nopietnas, sabiedrībā svarīgas problēmas," uzsver Krastiņa.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu