Publicēts pirmais attēls no Marsa zondes “InSight” (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Attēls nav īpaši krāšņs, un tam noteikti sekos daudz skaidrāki un detalizētāki attēli, tomēr pirmais attēls paliek pirmais. Vien dažus mirkļus pēc zondes nosēšanās uz Marsa un 8 minūtēm un 7 sekundēm, kas vajadzīgs, lai radio signāls nonāktu līdz Zemei, NASA zonde nosūtīja mums pirmo Marsa virsmas fotogrāfiju.

Zondes “InSight” personīgajā Twitter kontā skaidrota fotogrāfijas zemā kvalitāte: “Manas fotokameras lēcas vāciņš vēl nav noņemts, tomēr man jums ir jāparāda pirmais skats uz manām jaunajām mājām.”

Tumšie punktiņi, kas izraibinājuši attēlu, ir nekas vairāk kā putekļi un dubļi, kas uzvirmoja gaisā, zondei nosēžoties. Attēlā arī redzama pati zonde, proti, apakšā vērojama viena no trīs zondes “kājām”.

“InSight” ir aprīkots ar divām kamerām: viena, kas uzņēma šo fotogrāfiju, atrodas uz galvenā zondes korpusa, bet otra ir ierīkota zondes “robota rokā”. Ar pēdējo var uzņemt panorāmas attēlus.

Astronomi un inženieri priecājas, ka zonde pašlaik atrodas tieši tur, kur tai vajadzētu būt – uz ziemeļiem no Marsa ekvatora.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu