Igaunijā par māju aptīrīšanu aiztur Latvijas pilsoni

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Igaunijas policija aizturējusi Latvijas pilsoni, kas tiek turēts aizdomās par divu privātīpašumu apzagšanu Pērnavā un tās tuvumā.

37 gadus vecais Latvijas pilsonis aizturēts pagājušās nedēļas nogalē, kad policija panāca viņa automašīnu uz autoceļa Tallina-Pērnava-Ikla.

Kā pastāstījis Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Rietumu prefektūras organizētās noziedzības apkarošanas dienesta vadītājs Tarmo Varats, domājams, ka aizturētais 23.novembrī pa logu ielauzies kādā vasarnīcā Sārdes pašvaldībā, iznesis no turienes dažādas lietas, galvenokārt elektropreces, un vēl tai pašā vakarā pa logu ierāpies arī kādā Pērnavas mājā, iznesot no turienes televizoru, urbjmašīnu, zelta rotaslietas un kabatas portfeli ar dokumentiem.

"Mums ir iemesls aizdomām, ka šis Latvijas pilsonis nodarbojies ar zagšanu Igaunijā un Latvijā, izmantojot apstākli, ka Igaunija un Latvija atrodas dažādās jurisdikcijās," sestdien Igaunijas tiesā norādīja prokurore Elīza Sommere, pieprasot noteikt aizturētajam apcietinājumu.

Tiesa noteikusi Latvijas pilsonim apcietinājumu uz diviem mēnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu