Par spīti oficiālās tikšanās atcelšanai, Tramps un Putins "neformāli" tikušies G20 samitā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps novembra beigās paziņoja, ka Krievijas agresīvās rīcības dēļ, Kerčas šaurumā sagrābjot Ukrainas kuģus un uz tiem esošos jūrniekus, atceļ G20 samitā Buenosairesā plānoto tikšanos ar Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu. Taču, neskatoties uz to, ASV un Krievijas līderiem samita laikā esot bijusi "neformāla" saruna, apstiprinājis Baltais nams.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa sacīja, ka Tramps un Putins runājuši piektdien pasaules līderiem un dzīvesbiedriem rīkotās vakariņās Buenosairesā. Slavenajā operas namā "Teatro Colon" netika ielaisti žurnālisti, norāda raidorganizācija "USA Today".

Sandersa nesniedza plašāku informāciju par neformālo tikšanos.

Pagājušogad G20 samitā Hamburgā Trampam un Putinam vakariņu laikā bija līdzīga tikšanās, par kuru Baltais nams paziņoja pēc vairākām dienām. Toreiz tikšanās bez citu ASV amatpersonu piedalīšanās izpelnījās asu kritiku.

Putins vēlāk žurnālistiem sacīja, ka viņam ar Trampu arī sestdien esot bijusi īsa tikšanās, kuras laikā pārspriesta situācija Ukrainā. "Es atbildēju uz viņa jautājumiem par incidentu Melnajā jūrā. Viņam ir viņa pozīcija. Man ir manējā. Mēs palikām pie savām pozīcijām," Putins sacīja aģentūrai AP.

Kā norāda "USA Today", piektdien Tramps publiski izvairījās no Putina, pabrāžoties Krievijas autokrātam garām, kad pasaules valstu līderi pozēja fotogrāfijām. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu