Tiesai nodod krimināllietu pret izšķērdībā apsūdzēto maksātnespējas administratori Zvaigznekalni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kurzemes rajona tiesai Ventspilī nodevusi krimināllietu, kurā bijusī maksātnespējas administratore Linda Zvaigznekalne apsūdzēta par vairāk nekā 53 000 eiro prettiesisku iegūšanu un izšķērdēšanu.

Prokuratūra neminot personas vārdu aģentūru LETA informēja, ka bijusī administratore apsūdzēta par naudas līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā, kā arī par tiesas nolēmuma neizpildīšanu, proti, viņa apsūdzēta divu sevišķi smagu noziegumu izdarīšanā un trīs mazāk smagu noziegumu izdarīšanā.

Apsūdzība liecina, ka vairāku uzņēmumu maksātnespējas procesa administratore no 2010.gada vasaras līdz 2015.gada pavasarim, mantkārīgu motīvu vadīta, prettiesiski ieguva un izšķērdēja triju maksātnespējīgo uzņēmumu naudas līdzekļus, nodarot materiālos zaudējumus kopumā vairāk nekā 53 000 eiro apmērā.

Vienā gadījumā zaudējumi nodarīti 23 340 eiro apmērā, otrā 25 646 eiro, bet trešajā gadījumā 4015 eiro.

Tāpat apsūdzētā, būdama valsts amatpersona, kurai bija pienākums izpildīt tiesas nolēmumu, neizpildīja tiesas nolēmumus, saistībā ar tiesas noteikta pienākuma neizpildīšanu divos maksātnespējīgos uzņēmumos.

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija 2015.gada maijā aģentūru LETA informēja, ka Zvaigznekalnei izbeigta sertifikāta darbība. Asociācija toreiz informēja, ka Zvaigznekalne par pieļautajiem normatīvo aktu pārkāpumiem pēdējo divu sertifikāta darbības gadu laikā ar tiesas lēmumu atcelta no trim maksātnespējas procesiem.

Vienā maksātnespējas procesā Zvaigznekalne bija vilcinājusi bankrota procedūras pabeigšanu un parādnieka saistību dzēšanas plāna apstiprināšanu. Maksātnespējas administrācija un tiesa vairākkārt konstatējusi Zvaigznekalnes sistemātiskus normatīvo aktu prasību pārkāpumus, kavējot maksātnespējas procesu norisi un uzraudzību, kā arī nenodrošinot likumā noteikto mērķu īstenošanu savā lietvedībā esošajos maksātnespējas procesos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu