Lūk, kas sanāk, ja sakrusto kravas auto ZIL 130 un BMW X5M (2)

Auto, kas spēj šokēt
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Neparasts tūninga projekts īstenots Krievijā, kur sapāroti divi šķietami nesaderīgi un krasi atšķirīgi auto, proti, kravas automašīna ZIL 130 un BMW X5M.

Trakās idejas autors ir Krievijā populārs blogeris vārdā Konstantīns Zaruckis, kuru kaimiņzemē labāk pazīst kā YouTube kanāla AcademeG uzturētāju ar vairāk nekā trim miljoniem abonentu. 

Kravas auto, kura dabiskā uzturēšanās vide savulaik bija kolhozi visā plašajā Padomju Savienībā, bet pienākumos ietilpa dažādi netīri darbi, tostarp kūtsmēslu pārvadāšana, Konstantīna projekta ietvaros piedzīvojis neticamas pārvērtības. Tas ticis pie BMW X5M 4,4 litru V8 turbo motora ar 600 zirgspēkiem, automātiskās transmisijas, balstiekārtas elementiem, stūres, kas gan nav noregulēta un stāv greizi, kā arī instrumentu paneļa.

Video fragmenti no AcademeG

Pārbūves ietvaros ziliņš ir ticis arī pie jaunas, smukas kabīnes un kravas kastes no kompozītmateriāliem. Kūtsmēslus vai būvgružus gan tajā pārvadāt vairs nevar, taču tas arī vairs nav šī auto uzdevums. Šā ZIL, kas nodēvēts par ЗИЛ — 600 сил jeb ZIL ar 600 zirgspēkiem, uzdevums ir šokēt citus satiksmes dalībniekus, kuru acu priekšā kravas automobilis negaidīti pazūd tālēs zilajās un nav panākams.

600 zirgspēku ZIL ir guvis arī panākumus dažādās dragreisa sacensībās. Vienā no pēdējām ZIL stājās pretī Porsche Cayman un BMW M2. Ja Cayman ar veiksmīgu startu vēl spēja būt ātrāks par ZIL, taču pamanījās arī zaudēt, tad M2 finiša līniju šķērsoja krietnu gabalu aiz gaiši zilā kravas auto. Tas gan ir dīvaini, jo M2 pat pirms modernizācijas līdz 100 km/h spēj paātrināties mazāk nekā 5 sekundēs, kamēr ziliņam labākais rezultāts ir 5,5 sekundes.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu