Ziemeļīrijas unionisti balsos pret Mejas "Brexit" vienošanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļīrijas Demokrātiskā unionistu partija (DUP), no kuras ir atkarīgs Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas valdības vairākums, nākamnedēļ balsos pret panākto "Brexit" vienošanos, paziņojis viens no DUP pārstāvjiem parlamentā Pols Girvans.

"Mana partija būs pret šo vienošanos, kas, mūsuprāt, balstīta uz to, ka Ziemeļīrija, neskatoties uz apliecinājumiem, ko esam saņēmuši, tiek pamesta konstitucionāli neaizsargātā pozīcijā," parlamentā sākoties debatēm par Mejas panākto "Brexit" vienošanos, norādīja Girvans.

DUP ir neapmierināta ar dokumentā iekļauto pagaidu risinājumu, kura mērķis ir novērst stingras robežas atjaunošanos starp Īriju un Ziemeļīriju pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

Unionisti uzskata, ka vienošanās paredz Ziemeļīriju pēc "Brexit" atstāt ciešāk saistītu ar ES nekā pārējā Apvienotā Karaliste.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu