Džordžs Bušs teic runu tēva bērēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien Vašingtonā notika ASV 41. prezidenta Džordža Buša vecākā bēru ceremonija, kurā galveno runu teica viņa dēls - Savienoto Valstu 43. prezidents Džordžs Bušs. Ceremoniju apmeklēja citi bijušie ASV prezidenti un pirmās lēdijas, kā arī pašreizējais ASV pirmais pāris Donalds un Melānija Trampi.

VIDEO: ASV eksprezidenta Džordža Buša vecākā bēru ceremonija Vašingtonā

Vašingtonas Nacionālajā katedrālē bija pulcējušies trīs bijušie ASV prezidenti - Džimijs Kārters, Bils Klintons un Baraks Obama - un pašreizējais valsts galva Tramps. 

Džordžs Bušs runā savu tēvu nodēvēja par "spožāko no tūkstoš gaismas stariem". Tuvojoties runas beigām, Buša balss aizlūza, pieminot māsu, kura 1953.gadā trīs gadu vecumā mira no leikēmijas, un šogad mūžībā aizgājušo māti, bijušo ASV pirmo lēdiju Barbaru Bušu. "Tētis apskauj Robinu un atkal tur mammas roku," sacīja Bušs.

Katedrālē bija sapulcējušies citu valstu līderi un diplomāti, augstas amerikāņu amatpersonas un citi. Runātāji dalījās atmiņās par Buša vecākā Vašingtonā nostrādātajiem gadiem, atklāja personīgās dzīves notikumus un stāstīja jokus. Vairāki runātāji Bušu vecāko netieši pretstatīja tagadējam prezidentam Trampam.

"Viņš bija ļoti pazemīgs cilvēks," sacīja republikāņu senators no Vaiomingas Alans Simpsons. Tie, kuri tagad "brauc pa cienījamo pazemības ceļu Vašingtonā, sastrēgumos nesēž", viņš norādīja.

Pēc trīs dienas ilgiem atvadu pasākumiem Vašingtonā Buša vecākā zārks ar lidmašīnu tika nogādāts Hjūstonā, Teksasas štatā. Eksprezidentu tur ceturtdien apglabās līdzās sievai un meitai.

Bušs vecākais aizgāja mūžībā 94 gadu vecumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu