Apsūdzības finanšu pārkāpumos draud gan "Nissan", gan Gosnam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas prokuratūra nolēmusi jau nākamnedēļ izvirzīt apsūdzības gan Japānas autobūves uzņēmumam "Nissan Motor", gan bijušajam padomes priekšsēdētājam Karlosam Gosnam saistībā ar finanšu pārkāpumiem, piektdien vēsta laikraksts "Nikkei".

Šādas ziņas izskan laikā, kad tiek spekulēts, ka Gosnam, kā arī viņa sabiedrotajam un bijušajam "Nissan" padomes loceklim Gregam Kelijam draud papildu apsūdzības, ka Gosns pēdējos trīs gados nav deklarējis savus ienākumus vēl aptuveni piecu miljardu jenu (31 miljons eiro) apmērā.

Gosns un Kelijs Japānā tika aizturēts 19.novembrī saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem un viņam tika noteikts drošības līdzeklis apcietinājums. Viņi tika aizturēti saistībā ar apsūdzībām, ka Gosns piecu gadu laikā līdz 2015.gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (38,8 miljoni eiro) ienākumus.

"Nikkei" raksta, ka Gosnam un Kelijam oficiālas apsūdzības šajos pārkāpumos, visticamāk, tiks izvirzītas jau pirmdien, kad noslēdzas viņu pašreizējā apcietinājuma termiņš.

Tokijas prokuratūra nolēmusi, ka arī "Nissan" ir atbildīgs par šiem finanšu pārkāpumiem un izvirzīs apsūdzības arī uzņēmumam, vēsta laikraksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu