8 iemesli, kādēļ noalgot arhitektu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Pastāv nelaužams priekšstats, ka arhitekta palīdzību ir vērts lūgt tikai tad, kad plāno uzcelt māju no nulles, vai arī tie nodarbojas tikai ar pašvaldību pasūtījumiem. Tomēr ir vairāki iemesli, kādēļ ir vērts noalgot arhitektu.

Lai palielinātu mājas vērtību

Ja plāno mājas pārveidošanu vai remontu, lai palielinātu sava nekustamā īpašuma vērtību, arhitekta palīdzība garantēs projekta izdošanos un nodrošinās, ka mājoklis izskatīsies labi arī vēl pēc daudziem gadiem. Turklāt šāds projekts izmaksā gaužām dārgi un pašiem uz savu galvu veikt revitalizāciju var beigās sagādāt vilšanos vai vēl negaidītus papildu tēriņus.

Mājai ir sarežģīts plānojums, kas jāvienkāršo

Arhitektus varētu arī nodēvēt par profesionāļiem, kas ir spējīgi atšķetināt pat ļoti neordināra rakstura plānojumus. Neatkarīgi no tā, vai vēlies apslēpt kādu nepatīkamu mājas detaļu, palielināt virtuvi vai iebūvēt noliktavu, arhitekts palīdzēs pārplānot mājokli un piedāvās efektīvākos risinājumus.

Tavos plānos ir zemesgabala iegāde

Ja esi zemesgabalu medībās vai arī meklē mājokli, kuru pēc tam pārveidot pēc saviem ieskatiem, lūdz palīdzību arhitektam, kas palīdzēs izvairīties no liekiem izdevumiem. Arhitekts, apskatot izraudzīto īpašumu, var noteikt, kādi varētu būt potenciālie riski, apgrūtinājumi un pozitīvie aspekti.

Lielais mājokļa pārveidošanas projekts ir izvērties par galvassāpēm

Pat ļoti pieredzējušiem būvniekiem mājas celšanas laikā ir jāpieņem vairāki sarežģīti lēmumi, kas savukārt paildzina būvēšanas laiku. Arhitekts parūpēsies gan par mājas vizuālo izskatu, gan arī runās ar būvniekiem, palīdzēs piemeklēt labākos meistarus un nepieciešamības gadījumā piesaistīs būvniecībai inženierus.

Estētikai ir augsta nozīme

Vienkāršiem projektiem pietiks ar būvniekiem un meistariem, tomēr, ja gribat estētiku,  arhitekta noalgošana būs labākais lēmums. Arhitekti lieliski pārzina aktuālās dizaina tendences un spēs piemeklēt mājoklim visdažādākos materiālus, piešķirot tam unikālu izskatu.

Mājai ir nepieciešams maksimizēt energoefektivitāti

Mūsdienās pastāv neskaitāmas iespējas, kā palielināt mājas energoefektivitāti – sākot ar solāro paneļu uzstādīšanu, beidzot ar kvalitatīvu mājas siltumizolāciju un pārdomātu telpu izkārtojumu. Ja cel māju no nulles, arhitekts tās energoefektivitāti var “pacelt” jaunā līmenī.

Mājai ir jāsaglabā vēsturiskais izskats

Latvijā ir vairākas ēkas, kurām ir jāsaglabā vēsturiskais izskats, – tā var būt jūgendstila savrupmāja, koka namiņš vai pat vēsturiska ģimenes lauku māja. Arhitekts pārzina šo ēku detaļas un īpatnības, tāpēc ar viņa palīdzību būs iespējams saglabāt mājas oriģinālo arhitektūru, bet vienlaikus to atjaunot un modernizēt.

Ir nepieciešams izveidot kompaktu mājas plānojumu

Arhitekti strādā ne tikai ar jauniem projektiem, bet arī esošām ēkām, kurām ir nepieciešams pārplānojums. Arhitektu palīdzība lieliski noderēs, ja dzīvo nelielas platības ēkā ar neveiksmīgu telpu izkārtojumu – arhitekts atradīs nepieciešamos risinājumus kompaktam plānojumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu