Gobzems noliedz runas par Kaimiņa izslēgšanu no partijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Portāls TVNET ir saņēmis neoficiālu informāciju, saskaņā ar kuru partijas KPV LV iekšienē izskanējis aicinājums izslēgt no politiskā spēka tā dibinātāju Artusu Kaimiņu, jo "viņš ejot uz publisku partijas šķelšanu". 

Sarunā ar portālu TVNET premjera amatam nominētais Aldis Gobzems šo informāciju noliedza, norādot, ka šobrīd norit aktīvs darbs pie valdības izveides un "partija darbojas".

Kā vēstīts, KPV LV līderis Artuss Kaimiņš paudis, ka piedāvājums par valdības modeli ar bezpartejiskiem ministriem nebūtu atbalstāms, jo palielinātu "Saskaņas" lomu lēmumu pieņemšanā.

Kaimiņš uzsvēra, ka pauž personīgo viedokli un "KPV LV" Saeimas frakcijā šis jautājums nav pārrunāts. Kaimiņš teica, ka par šo piedāvājumu uzzinājis no medijiem, jo Gobzems šo ieceri iepriekš ar frakciju neesot apspriedis.

"Es personīgi esmu saviem vēlētājiem solījis, ka valdības ar "Saskaņu" nebūs. Es personīgi šādu modeli neatbalstu, bet frakcijā par šo nav runāts," teica Kaimiņš.

Politiķis gan uzskata, ka četras partijas - "KPV LV", Jaunā konservatīvā partija, "Jaunā Vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - var izveidot valdību, un tas šim politiskajiem spēkiem arī jādara.

Politiķis prognozēja, ka nākamnedēļ šis jautājums "KPV LV" frakcijā tiks pārrunāts, jo deputāti gribēs uzdot savus jautājumus. Ministri, kas nav izgājuši cauri vēlēšanu sietam, bet ir aicināti "no malas", ir rūpīgi jāiepazīst un jāizvērtē, līdz ar to šis jautājums ir jāpārrunā frakcijā, norādīja Kaimiņš.

Vienlaikus viņš akcentēja, ka Gobzemam ir mandāts izveidot valdību.

Kā ziņots, Kaimiņš iepriekš arī norādījis, ka neatbalsta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) dalību valdībā, tādējādi iebilstot paša partijas biedra, premjera amatam nominētā Gobzema piedāvātajam valdības modelim.

Tomēr Gobzems piektdien ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu