Viļņā sākas kārtējais "Brīvās Krievijas forums" (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Viļņā piektdien sācies kārtējais "Brīvās Krievijas forums", ko no 2016.gada Lietuvā divreiz gadā organizē Krievijas opozīcija.

Kā foruma atklāšanā norādījis pazīstamais Kremļa kritiķis, bijušais pasaules čempions šahā Garijs Kasparovs, galvenā šā pasākuma iezīme ir tā, ka to rīko cilvēki, kurus patiesi interesē Krievijā notiekošais.

"Diskusijas, kas notiek šeit, tiešā veidā ietekmē Krieviju," viņa teiktais citēts foruma rīkotāju paziņojumā.

Forums Viļņā norisināsies divas dienas. Pirmā diena veltīta diskusijām par starptautisko tiesību instrumentu izmantošanu, par pašreizējo politisko situāciju Krievijā, par agresīvajām hibrīdtehnoloģijām, ko Kremlis izmanto Eiropā, kā arī par Krievijas un Ukrainas attiecībām.

Runātāju skaitā ir bijušais Ukrainas ekonomikas ministrs Aivars Abromavičs, Ukrainas žurnālists Arkādijs Babčenko, ekonomists Andrejs Illarionovs, žurnālists Jevgeņijs Kiseļovs, bijušais Krievijas vicepremjers Alfrēds Kohs, noindētā bijušā Krievijas aģenta Aleksandra Ļitviņenko atraitne Marina Ļitviņenko, publicists Andrejs Pjontkovskis, bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Iļja Ponomarjovs, žurnālists Artēmijs Troickis un citi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu