Pirms gaidāmajiem protestiem Parīzē aizturēti 278 cilvēki (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policists un sabiedriskā aktīviste sniedz palīdzību vīrietim, kas cietis no asaru gāzes
Policists un sabiedriskā aktīviste sniedz palīdzību vīrietim, kas cietis no asaru gāzes Foto: AFP/SCANPIX

Francijas galvaspilsētai gatavojoties iespējamajām nekārtībām, kādās varētu izvērsties kārtējie "dzelteno vestu" protesti, policija Parīzē sestdienas rītā jau aizturējusi 278 cilvēkus.

Televīzijā pārraidītos kadros redzams, ka pie Triumfa arkas, kas cieta jau pagājušās nedēļās grautiņos, jau atkal sākuši pulcēties protestētāji.

Sabiedriskā raidorganizācija "FranceInfo" ziņo, ka 32 no aizturētajiem nogādāti policijas iecirkņos nopratināšanai.

Policija to nav apstiprinājusi, taču norādījusi, ka daudzi no aizturētajiem tiekot turēti aizdomās par pulcēšanos nolūkā sarīkot vardarbīgas sadursmes, grautiņus un vandālisma aktus.

Bažījoties par iespējamajām nekārtībām, tikai Parīzē vien kārtības uzturēšanai mobilizēti 8000 policistu, kuru rīcībā ir arī žandarmērijas bruņumašīnas. Savukārt visā Francijā par drošību gādās 89 000 kārtības sargu.

Tikmēr tā dēvētā dzelteno vestu kustība sākusi no Francijas izplatīties arī uz kaimiņvalstīm, un demonstrācijas sestdien gaidāmas arī Beļģijā un Nīderlandē.

Vairāki simti policistu ir mobilizēti kārtības uzturēšanai Briselē, kur sadursmes notika jau pagājušajā sestdienā, kad tika aizturēti vairāk nekā 70 cilvēki.

Vairāki mītiņi paredzēti pie Eiropas Savienības (ES) iestādēm, kas sestdien ir slēgtas.

Citas protesta akcijas varētu notikt pilsētas centrā.

Tajā pašā laikā uz "miermīlīgiem protestiem" Amsterdamā un Roterdamā aicina arī nīderlandiešu "pretošanās laikraksta" redaktors Jāns Dijkgrāfs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu