"Renault" padome saglabā Gosnu vadītāja amatā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas autobūves uzņēmuma "Renault" padome ceturtdien paziņoja, ka vadītāja amatā saglabās Karlosu Gosnu, ņemot vērā iekšējo izmeklēšanu saistībā ar viņa atalgojumu, kas norādījusi uz tās atbilstību Francijas likumdošanai.

Gosns Japānā tika aizturēts 19.novembrī saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem "Renault" partneruzņēmumā "Nissan" un viņam noteikts drošības līdzeklis apcietinājums. Viņš tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām, ka Gosns piecu gadu laikā līdz 2015.gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (38,8 miljoni eiro) ienākumus.

Gan "Nissan", gan Japānas "Mitsubishi" atbrīvojuši Gosnu no vadītāja pienākumu pildīšanas.

"Renault" jau dienu pēc Gosna aresta Japānā paziņoja, ka saglabās viņu uzņēmuma vadītāja amatā, taču kompānija sāka izmeklēšanu saistībā ar viņa atalgojumu un noteica vietnieku autoražotāja vadīšanas nodrošināšanai.

""Renault" vadītāja un padomes priekšsēdētāja atalgojums un apstākļi, ar kuriem šāda atalgojuma izmaksāšana apstiprināta, atbilst piemērojamiem tiesību aktiem," ceturtdien pēc padomes sēdes pavēstīja uzņēmums.

Padome norāda, ka šī izmeklēšana attiecas uz atalgojumu, kas izmaksāts periodā no 2015.gada līdz 2018.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu