Koens: Tramps zināja, ka maksājumi par klusēšanu ir aplami (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais Trampa personīgais advokāts Maikls Koens.
Bijušais Trampa personīgais advokāts Maikls Koens. Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais advokāts Maikls Koens piektdien intervijā telekanālam ABC sacīja, ka Tramps licis veikt maksājumus par klusēšanu sievietēm, kurām atbilstoši apsūdzībām bijušas dēkas ar Trampu, zinot, ka šādi maksājumi ir aplami.

"Pirmkārt, Trampa organizācijā nekas nenotika, ja tas nenotika ar Trampa akceptu. Viņš lika man veikt šos maksājumus, viņš lika man iesaistīties šajos jautājumos," pirmajā intervijā pēc notiesāšanas sacīja Koens.

"Šis cilvēks nesaka patiesību," viņš piebilda.

Tramps vēl ceturtdien noliedza, ka būtu licis Koenam pārkāpt likumu, šādi reaģējot uz ziņām, ka Koenam par kampaņas finansēšanas pārkāpumiem un citiem noziegumiem piespriesti trīs gadi cietumā.

Koena advokāti aicināja tiesu nepiespriest cietumsodu klientam, kurš bija atzinies apsūdzībās par izvairīšanos no nodokļiem, nepatiesu liecību sniegšanu finanšu institūcijām, nelegāliem kampaņas tēriņiem, nepatiesu liecību sniegšanu Kongresam.

Koenam izvirzīto apsūdzību vidū bija apsūdzības par klusēšanas naudas maksāšanu divām sievietēm, kas bija draudējušas 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā publiski paziņot, ka viņām bijušas dēkas ar Trampu.

Koena lietas prokurori norādīja, ka ar šiem maksājumiem pārkāpti kampaņas finansēšanas likumi un ka tas bijis mēģinājums ietekmēt 2016.gada vēlēšanas "no ēnas puses".

Tramps šonedēļ centās mazināt šo maksājumu nozīmi, skaidrojot, ka tie bijuši "vienkārši privāti darījumi" un ka tie aplami tikuši raksturoti kā kampaņas tēriņi.

Koens bija Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un ir nozīmīgs liecinieks īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par iespējamo saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu