"Nissan" padome nespēj vienoties par Gosna aizvietotāju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Japānas autobūves uzņēmums "Nissan Motor" pirmdien notikušajā padomes sēdē nav spējis vienoties par aizstājēju bijušajam padomes priekšsēdētājam Karlosam Gosnam, kurš šobrīd atrodas apcietinājumā saistībā ar aizdomām par finanšu pārkāpumiem.

"Tika nolemts turpināt pārrunas, un mēs to pieņēmām," norāda "Nissan" vadītājs Hiroto Saikava.

Mediji pirms padomes sanāksmes vēstīja, ka "Nissan" nespēs uzreiz vienoties par Gosna aizstājēju, kas daļēji skaidrojams ar nesaskaņām ar Francijas autoražotāju "Renault".

"Nissan" un "Renault", kā arī Japānas "Mitsubishi Motors" ir daļa no alianses, ko izveidojis Gosns. Tiek ziņots, ka tagad "Renault" vēlas panākt lielāku teikšanu "Nissan" padomē.

Saistībā ar ienākumu nedeklarēšanas skandālu Gosns atbrīvots gan no "Nissan", gan "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amata. "Renault" vadītāja amatu Gosns ir saglabājis, tomēr viņam iecelts vietnieks uzņēmuma vadīšanas nodrošināšanai.

Gosns Japānā tika aizturēts 19.novembrī saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem "Renault" partneruzņēmumā "Nissan" un viņam noteikts drošības līdzeklis apcietinājums. Viņš tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām, ka Gosns piecu gadu laikā līdz 2015.gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (38,8 miljoni eiro) ienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu