TVNET gada albums. 5. The Sound Poets

"Trīs"
Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
The Sound Poets
The Sound Poets Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades gadā izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 5. vieta - The Sound Poets "Trīs". Rītdien - 4. vieta.

Savu personiskāko albumu šogad laidusi klajā Jāņa Aišpura vadītā poproka apvienība "The Sound Poets". 

Par to, kas te tik personisks, var lasīt TVNET intervijā ar Jāni.

Savukārt detalizētu albuma recenziju var aplūkot šeit.

Jānis Aišpurs
Jānis Aišpurs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ja iepriekšējais grupas albums “Pulsē” tomēr nebija līdz galam nofokusēts - tas brīžiem lieki žonglēja ar tēlainām, neko neizsakošām metaforām, tad “Trīs” ir tāds kā kļūdu labojums – savākta, fokusēta plate, kurā visi iesaistītie apzinās savu lomu un varēšanu. “Trīs” ir laikmetīgs inteliģentās popmūzikas darbs, kurā grupa pilnveidojusi savu rokrakstu, absorbējot aktuālās mūzikas tendences tā, ka tās nav ļoti uzkrītošas. Ne visiem tas izdodas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu