No nākamā gada maksātnespējas administratoru rinda netiks publicēta (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru kabinets (MK) šodien nolēma precizēt kārtību, kādā tiek kārtota maksātnespējas administratoru rinda, tostarp nosakot, ka no nākamā gada 1.janvāra rinda netiks publicēta un nebūs redzama arī administratoriem.

Noteikumu anotācijā tika atzīts, ka spēkā esošajā administratoru rindas sistēmā novērojami ievainojamības riski. Iepriekš publiski ir paustas aizdomas, ka līdzšinējā sistēmā it kā nejaušo maksātnespējas lietu sadali ir iespējams apiet, tāpēc sistēmā nolemts veikt uzlabojumus.

Šī gada 1.jūlijā spēkā stājās grozījumi Maksātnespējas likumā, kas noteica, ka uz esošās elektroniskās maksātnespējas uzraudzības sistēmas bāzes tiek izveidota elektroniskā maksātnespējas uzskaites sistēma (EMUS). Atšķirībā no līdzšinējās sistēmas, EMUS ir daudz plašāks darbības mērķis un funkcionalitāte. Attiecīgi no nākamā gada 1.janvāra maksātnespējas administratoru rinda tiks integrēta EMUS.

Pretendentu saraksts EMUS tiks izveidots no administratoriem, kuri pauduši vēlmi iestāties pretendentu sarakstā un uz kuriem neattiecas Maksātnespējas likumā noteiktie ierobežojumi amata darbības veikšanai.

Sākotnēji pretendentu saraksts EMUS tiks izveidots 2019.gada 1.janvārī no administratoriem, kuri 2018.gada 28.decembrī plkst.12 atradīsies Maksātnespējas kontroles dienesta (MKD) tīmekļvietnē esošajā administratora amata pretendentu sarakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu