Divi droni izraisa haosu Getvikas lidostā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Londonas Getvikas lidostā trešdienas vakarā tika atcelti visi reisi pēc ziņām, ka virs lidlauka esot lidinājušies divi droni.

Londonas Getvikas lidostā trešdienas vakarā tika atcelti visi reisi pēc ziņām, ka virs lidlauka esot lidinājušies divi droni.

Reisu atcelšana uz šo ziņu izmeklēšanas laiku ir radījusi nopietnus traucējumus gaisa satiksmē dažas dienas pirms Ziemassvētku brīvdienām, kas ir viena no visvairāk noslogotajām ceļojumu sezonām gada laikā.

Lidostas slēgšana trešdienas vakarā radīja neērtības vairāk nekā 10 000 pasažieru, vēsta Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

Lidmašīnas ar 6000 pasažieru, kas bija ceļā uz Getviku, pārvirzītas uz citām lidostām. 2000 cilvēku šā incidenta dēļ neizlidoja no Getvikas, bet vēl 2000 cilvēku neizlidoja no citām lidostām uz Getviku.

Kā pavēstīja lidostas pārstāvji, droni virs lidlauka parādījušies vairākas reizes – tā rezultātā skrejceļš tika slēgts, pēc tam atvērts, bet pēc tam atkal slēgts.

Policija trešdien sāka meklēt abu dronu pilotus.

Ņemot vērā to, ka daudzas lidmašīnas atrodas citās lidostās, reisu kavēšanās sagaidāma arī ceturtdien.

Getvikas lidostas administrācija tviterī ieteica ceļotājiem pirms došanās uz lidostu pārbaudīt, vai ceturtdien paredzētie reisi nav atlikti vai atcelti. Tas tika ieteikts arī tiem, kas plāno uzņemt atlidojušos pasažierus.

Getvikas lidosta savā paziņojumā atvainojās, ka radījusi neērtības, bet drošība ir pirmajā vietā.

Pēdējos gados reizēm ir ticis ziņots par droniem, kas gandrīz sadūrušies ar komercreisu lidmašīnām Londonas rajonā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu