Rīgā sāk veidoties pirmssvētku sastrēgumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Transporta sastrēgums uz Vanšu tilta centra virzienā.
Transporta sastrēgums uz Vanšu tilta centra virzienā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas centra ielās piektdienas pēcpusdienā jau izveidojušies sastrēgumi un autovadītājiem jārēķinās ar palēninātu satiksmi, liecina "Balticmaps" pieejamā informācija.

Pašreiz Rīgas centrā palēnināta satiksme ir Kalpaka bulvārī, Pērnavas ielā, Krišjāņa Valdemāra ielā, Lāčplēša ielā, Krasta ielā un citviet. Savukārt uz Vanšu tilta sastrēgums izveidojies virzienā uz centru, bet uz Salu tilta - abos virzienos.

Pārdaugavā palēnināta satiksme ir uz Bauskas ielas, Kārļa Ulmaņa gatves un Kalnciema ielas rajonā.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikāciju daļā brīdināja, ka, plānojot svētku brīvdienu braucienu, piektdien autovadītājiem ir jārēķinās ar to, ka Pierīgā būs palēnināta satiksme. Arī uz valsts galvenajiem autoceļiem virzienā no Rīgas satiksme būs intensīva un nokļūšana galamērķī var aizņemt ilgāku laiku. Braukšanas apstākļus var apgrūtināt arī sniegs un apledojums.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus ieplānot papildu laiku ceļam, kā arī izbraukšanai no Rīgas izvēlēties laiku ārpus ierastajām sastrēgumstundām. Autovadītājiem jārēķinās arī ar sliktāku redzamību.

Tāpat "Latvijas Valsts ceļi" aicina ieturēt lielāku distanci un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu. "Visi lēmumi uz ceļa rūpīgi jāapsver, īpaši par apdzīšanu uz divu joslu ceļiem, kas ir viens no bīstamākajiem manevriem ceļu satiksmē, jo automašīna tā laikā atrodas pretējā braukšanas joslā. Šovakar pie intensīvas satiksmes, apgrūtinātas redzamības un iespējamā apledojuma veikt apdzīšanu būs īpaši sarežģīti," uzsver speciālisti.

Informāciju par posmiem, kuros šobrīd tiek veikti ceļu uzturēšanas darbi, autobraucēji var iegūt aplikācijā "Waze" un "Latvijas valsts ceļu" mājaslapas kartē.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, kuros braukšanas apstākļi, viņuprāt, ietekmē satiksmes drošību, zvanot uz Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu