Daugavpils lietā KNAB izdarījis kratīšanu arī Eigima dzīvesvietā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Daugavpils kukuļošanas lietā KNAB kratīšanas notikušas arī bijušā Daugavpils mēra Riharda Eigima dzīvesvietā un viņa viesnīcā “Garden”, ziņo LTV raidījums “de facto”.

KNAB darbinieki Daugavpils domē bija ieradušies otrdien. Devušies uz mēra kabinetu, kas jau mēnesi stāv tukšs – kopš Rihards Eigims no šī amata ir gāzts. Arī pašu Eigimu KNAB aicināja uz domi un ap pusdienlaiku politiķi jau aizturējuši. Iztaujājuši mēra 1. vietnieku Igoru Prelatovu, kuram noteikts liecinieka statuss. Kratīšana notika ne tikai Eigima bijušajā darba kabinetā, bet arī viņa dzīvoklī un politiķim piederošā viesnīcā – tā atrodas ārpus pilsētas uz Rēzeknes pusi. 

“De facto” atgadina, ka KNAB versija par notikušo varētu būt šāda - Eigims esot pieprasījis 10 000 eiro lielu kukuli no būvfirmas “Modus Būve” apmaiņā pret tai dotu iespēju atjaunot divas skolas. Riharda Eigima advokāts Juris Dzelme saka, ka viņa klients vainu neatzīst. Arī Eigims, sastapts pēc atbrīvošanas no īslaicīgas aizturēšanas izolatora ceturtdienas rītā, intervijā  LTV paskaidroja, ka kukuli nav nedz pieprasījis, nedz saņēmis. “Kā Jūs domājiet, vai tas bija [ja tas tā būtu – red.piez.], vai es šodien runāju ar Jums? [vai es šodien runātu ar Jums],” pauda politiķis. Poļu ģimnāzijas sporta zāles renovācijas iepirkums notika teju pirms trīs gadiem. Uzvarēja “Modus būve”. Taču izrādījās, ka jumta konstrukcijas ir nedrošas un projekts jāpārveido. Izsludināja konkursu par papildus darbiem. Tajā atkal uzvarēja “Modus būve”. Gala izmaksas – pusotrs miljons eiro. Salīdzinājumam – jaunās sporta zāles būvniecība “no nulles” Raunā izmaksāja teju divreiz mazāk. Turklāt papilddarbu projektu saskaņoja jau pirms gada.,Zāle joprojām nav gatava. Nodošanas termiņus pagarināja. Šogad, kad Daugavpils domei jau bija zināms, ka “Modus būve” objektā poļu ģimnāzijā ir pamatīgas problēmas, firma uzvarēja vēl vienā iepirkumā – par pamatskolas renovācijas darbiem. Decembra sākumā tur bijā jāsākas darbiem, bet, izņemot žoga uzstādīšanu, par to nekas neliecina. Konkursu sludināja divreiz. Pirmo reizi uzvarēja “Modus”, bet būvfirma slēgt līgumu atteicās. Dome izsludināja vēl vienu iepirkumu. Tajā atkal uzvarēja “Modus” - bet jau ar trešdaļu dārgāku piedāvājumu. Kopumā – gandrīz  3 miljoni eiro. Dienu pirms Eigima atlaišanas no mēra amata par šo projektu pārskaitīts avanss – 300 000 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu