Krievija pabeigusi celt žogu uz Krimas-Ukrainas robežas (5)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Krievija pabeigusi būvēt ar dzeloņstieplēm un sensoriem aprīkoto žogu, kas atdala okupēto Krimu no pārējās Ukrainas, vēsta raidorganizācija BBC. Žogs stiepjas vairāk nekā 60 kilometru garumā.

Krievija anektēja Krimu pēc nelikumīgā iebrukuma Ukrainā 2014.gadā. Šis solis izpelnījās starptautisku nosodījumu.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis, ka žogs esot nepieciešams, lai izjauktu "sabotieru iefiltrēšanās mēģinājumus" un nepieļautu ieroču, narkotiku, alkohola un cita veida kontrabandu.

Žogs stiepjas pāri zemes strēlei, kas Krimas pussalu atdala no Hersonas apgabala.

Tas aprīkots ar sensoriem - daļa uztver vibrācijas, bet pārējie darbojas kā radiolokācijas iekārtas. Krievija līdzīgu aprīkojumu izvietojusi uz savām ziemeļu un austrumu robežām.

Pēc 2014.gada iebrukuma Krimā un prokrievisko kaujinieku aktivizēšanās Austrumukrainā arī Ukraina sāka celt robežžogus. Tādi tika uzbūvēti Čerņihivā un Harkovā - reģionos, kas robežojas ar Krieviju. Jauns žogs uzstādīts arī Krimas tuvumā esošajā Hersonā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu