Kurā loterijā Latvijā visbiežāk laimē lielos laimestus? (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vīrietis aizpilda "Latvijas Loto" kuponu.
Vīrietis aizpilda "Latvijas Loto" kuponu. Foto: Diāna Lozko/LETA

Izložu un loteriju rīkotāja VAS "Latvijas loto" momentloterija "Simtgades loterija" spēs izpildīt uzņēmuma gada apgrozījuma plānu, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja "Latvijas loto" valdes loceklis Edgars Lediņš.

Viņš sacīja, ka "Simtgades loterija" ir ieguvusi stabilu nišu starp "Latvijas loto" produktiem, turklāt tā esot loterija ar pievienoto vērtību, jo no tās iegūtie līdzekļi nonāk Latvijas skolu stipendiju programmā.

Lediņš stāstīja, ka kopumā "Simtgades loteriju" plāno rīkot trīs gadus. Pēc loterijas noslēguma "Latvijas loto" labo mērķu stāstu nebeigs un turpinās to tādā vai citādā formā. Mācoties no citu valstu pieredzēm, viņš norādīja, ka arī nākotne redz šādu loteriju modeli, "kur cilvēki zina: pat, ja viņi nevinnēs, tad nauda aizies kādam labam mērķim, kuru viņi atbalsta".

Tāpat Lediņš uzsvēra, ka arī pēc "Simtgades loterijas" turpinās modeli, ka nauda ar kādas mērķa loterijas starpniecību tiek paredzēta arī kādam labam mērķim, nevis nonāk valsts budžetā.

Jautāts, kuras no visām "Latvijas loto" loterijām ir patlaban pieprasītākās, Lediņš atzina, ka no skaitļu loterijām tas ir "Eurojackpot", kam seko "SuperBingo" un tad "Vikinglotto". Savukārt no momentloterijām pašlaik ar kārtu virs pārējām ir "Simtgades loterija". Viņaprāt, cilvēkus uzrunā gan loterijas labais mērķis, gan arī produkts kā tāds ir interesants. Turklāt "Simtgades loterija" esot tik netipisks gadījums, ka momentloterija pirmo reizi ir populārāka un dod lielāku apgrozījumu nekā lielās skaitļu loterijas kā, piemēram, "Eurojackpot".

Savukārt, jautāts, kurās loterijās visbiežāk ir lielie laimesti, Lediņš sacīja, ka "tā ir tā pati "Simtgades loterija". Kopš pagājušā gada maija 10 000 eiro ir laimējuši 64 cilvēki un 100 000 eiro - 13 laimētāji.

"Naudas izteiksmē, protams, lielākie laimesti ir lielajās loterijās - piemēram, "Eurojackpot" -, bet šādi laimesti negadās bieži. Savukārt "Simtgades loterijā" mēs varam teikt, ka vidēji gandrīz vai nedēļā viens cilvēks 10 000 eiro vai lielāku laimestu saņem," atzina Lediņš.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Latvijas loto" šogad deviņos mēnešos strādāja ar 29,216 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,7% vairāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 13,9% un bija 4,785 miljoni eiro.

"Latvijas loto" pilnībā pieder valstij, un tam vienīgajam ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu