Trešdiena atnesīs stipru vēju un spēcīgu sniegputeni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdienas, 2.janvāra, rītā lielā daļā Latvijas teritorijas ir nokrišņi - galvenokārt sniegs, liecina meteoroloģiskā informācija.

Ceļi apledojuši. Gaisa temperatūra -1..+2 grādi.

Pūš lēns līdz mēreni stiprs dienvidrietumu un rietumu vējš, Kurzemē ziemeļrietumu vējš pāriet ziemeļu vējā un pastiprinās, Liepājas ostā reģistrētas brāzmas līdz 27 metriem sekundē.

Rīgā snieg, gaisa temperatūra svārstās ap nulli, rietumu vējš brāzmās pūš līdz 11 metriem sekundē. Naktī pilsētas ziemeļos vēja brāzmu spēks sasniedza 19 metru sekundē.

VIDEO: sniegotā Rīga janvārī 

Astoņos rītā Liepājas ostā reģistrētas ziemeļu vēja brāzmas līdz 27 metriem sekundē, un ļoti stiprs vējš pūš visā Kurzemes rietumkrastā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Agrākā rītā gan Liepājas ostā, gan Ventspils lidostā vēja brāzmu spēks sasniedza 24 m/s.

Agrā rītā Gotlandē bija vēja brāzmas līdz 35 m/s. Baltijas jūrā netālu no Stokholmas vēja brāzmu spēks naktī sasniedza 37 m/s, bet Zviedrijas piekrastē uz ziemeļiem no Stokholmas - 38,5 m/s.

Tā kā stiprākais vējš paliks jūrā un uz Latvijas zemes atbilstoši Boforta skalai tas nesasniegs vētras spēku, nav gaidāmi būtiski vēja postījumi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +1..+2 grādiem valsts galējos austrumos līdz +6..+7 grādiem Kurzemē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.janvārī bija +21..+22 grādi Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -25 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis arī dzeltenās krāsas brīdinājumu par ilgstošu sniegputeni, kas izraisīs redzamības pasliktināšanos un sniega sanesumu veidošanos atsevišķos ceļa posmos. Sniega segas vidējais biezums dienas laikā vietām pieaugs par sešiem centimetriem.

Gaisa temperatūra trešdienas pēcpusdienā noslīdēs līdz 0..-3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons, tā centrs no Igaunijas virzās uz dienvidiem un sāk šķērsot Latvijas austrumu daļu. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 742 dzīvsudraba staba milimetriem Ziemeļvidzemē līdz 748 milimetriem Kurzemes rietumos. Ciklonam kļūstot vājākam un no rietumiem tuvojoties anticiklona atzaram, atmosfēras spiediens kāpj.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu