Peiners: Izskatās, ka varēšu palīdzēt izlasei izšķirīgajā spēlē

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: Ieva Lūka / LETA

Pēc sarunām ar ULEB Eirolīgas kluba Stambulas "Dariššafaka Tekfen" vadību basketbolists Žanis Peiners ir gandrīz pārliecināts, ka varēs doties palīdzēt Latvijas izlasei 25.februārī Podgoricā paredzētajā Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas mačā pret Melnkalnes izlasi, sportists pastāstīja TVNET.

Plašu interviju ar Žani Peineru par debijas sezonu Eirolīgā un sadzīvi Stambulā portālā TVNET varēsit lasīt jau piektdien.

Latvijas vīru izlasei PK kvalifikācijā vēl atlikušas divas spēles - 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni. Ņemot vērā situāciju turnīra tabulā, visu izšķirs mačs Podgoricā. Latvijas izlasei vajadzēs vai nu jebkādu uzvaru, vai uzvaru ar vismaz 10 punktu pārsvaru (tāpēc, ka Rīgā melnkalnieši uzvarēja ar +9).

Peiners šajā sezonā ir viens no "Dariššafaka Tekfen" līderiem, kaut komandai Eirolīgā vairs nav cerību iekļūt izslēgšanas cīņās (Stambulas klubs ir pēdējā vietā līgā). Latvietis ir gatavs palīdzēt izlasei izšķirošajā mačā 25.februārī.

"Pirms novembra beigu izlašu "loga" jau biju sarunājis ar iepriekšējo kluba treneri un komandas vadību, ka uz 25.februāra spēli viņi mani palaidīs. Tagad komanda nomainīja galveno treneri un iepriekšējā vienošanās vairs nav spēkā. Tomēr arī ar jauno treneri mans aģents jau Maskavā runāja.  Treneris saprata izlases situāciju un manu vēlmi spēlēt, bet neko nevarēja apsolīt. Kluba ģenerālmenedžeris arī visu zina un mani atbalsta, tāpēc ļoti liela varbūtība, ka 25.februārī spēlēšu Podgoricā," optimistisks sarunā ar TVNET bija Peiners.

Viņš gan piebilda, ka kluba kategoriskas nostājas gadījumā nekonfliktēs ar saviem darba devējiem. Šāds scenārijs gan neesot pārāk reāls.

"Vislielākais paldies izlases kapteinim Jānim Blūmam par sniegumu 2.decembra spēlē pret Slovēniju - tas mums arī tagad vēl dod iespēju cīnīties par tikšanu uz PK. Viņš to bija pelnījis - milzīgs patriots, kurš arī tādā vecumā (J.Blūmam šogad apritēs 37 gadi - aut.) "izvilka" bezcerīgu maču!" uz līdz šim pēdējo izlases PK spēli atskatījās Peiners.

Peiners arī pastāstīja, ka ir runājis ar vairākiem citiem Latvijas basketbolistiem, kuri ikdienā pārstāv Eirolīgas klubus. Visi esot apņēmības pilni vienoties ar savu komandu vadībām un palīdzēt valstsvienībai 25.februāra izšķirošajā PK kvalifikācijas spēlē.

Skaidrs, ka uz maču pret Spāniju Rīgā, visticamāk, nevarēs ierasties Peiners, Anžejs Pasečņiks, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Jānis Strēlnieks un Rolands Šmits  - viņu pārstāvētajiem klubiem 21. un 22. februārī ir spēles Eirolīgā. Toties nākamie mači Eirolīgā ir vien 28. februārī, kas visiem spēlētājiem no Latvijas pozitīva klubu vadības lēmuma gadījumā ļautu palīdzēt izlasei Podgoricā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu