Tiesa noraida Gosna atbrīvošanas lūgumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karloss Gosns Tokijas tiesā
Karloss Gosns Tokijas tiesā Foto: EPA/Scanpix

Tokijas tiesa trešdien noraidīja bijušā Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna lūgumu atbrīvot viņu no apcietinājuma, kurā viņš atrodas kopš 19.novembra saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos.

Gosna advokāti vērsušies tiesā ar prasību atbrīvot Gosnu, īpašā lietas noklausīšanā Tokijas tiesā apgalvojot, ka viņa apcietinājumam nav pamata.

Taču tiesa šo otrdien iesniegto prasību noraidījusi.

Gosns atrodas apcietinājumā saistībā ar apsūdzībām, ka viņš piecu gadu laikā līdz 2015.gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (40,3 miljoni eiro) ienākumus. Tāpat Gosnam izvirzītas apsūdzības par savu ienākumu nedeklarēšanu pēdējos trīs gados vēl četru miljardu jenu (32,2 miljonu eiro) apmērā.

Gosns tiek turēts arī aizdomās par citiem finanšu pārkāpumiem, tostarp to, ka "Nissan" uz laiku bija jāuzņemas 1,85 miljardu jenu (14,9 miljonu eiro) zaudējumi, kas finanšu krīzes laikā radās Gosna personīgo aktīvu pārvaldības fondam.

Gosns otrdien stājās Tokijas tiesas priekšā un noliedza, ka būtu rīkojies noziedzīgi, kā arī pauda uzticību kompānijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu