Pētījums: remontdarbi, kurus visbiežāk gadās nožēlot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Remonta plānošana un veikšana bieži vien ir satraucošs un patīkami pārsteidzošs process, kas vairumā gadījumu beidzas ar panākumiem un gandarījuma sajūtu. Tomēr ne visi gadījumi vainagojas ar lielisku rezultātu, un remontdarbu veikšanu beigu beigās atliek vien nožēlot. Amerikāņu remontu pakalpojumu sniedzējs “ImproveNet” ir noskaidrojis, kāda veida remontus visbiežāk nākas nožēlot.

Nesenā pētījumā pagājušā gada noslēgumā amerikāņu remontu pakalpojumu sniedzējs “ImproveNet” ir noskaidrojis, ka teju vairāk nekā puse jeb 63% respondentu nožēlo vismaz vienu lēmumu remonta procesā. Turklāt 33%  respondentu mājokļus ir uzlabojuši profesionāļi, kas liecina, ka pie neveiksmēm nebūt nav vainojamas prasmes, bet gan neprasmīgi izplānotas ieceres.

Visbiežāk aptaujas dalībnieki nožēlo grīdas noflīzēšanu telpās, kas nav vannasistaba.

Uzreiz pēc flīzēm seko griestu maiņa, koka grīdas pārkrāsošana, paklāja ieklāšana un pagrabu remonti. Teju 40% aptaujāto bija vīlušies tieši grīdas seguma nomaiņā – vairums no tiem atzina, ka pie vainas ir tieši nekvalitatīvais klājums un nākotnē šo darbu uzticētu profesionāļiem.

Aptuveni 55% aptaujāto norādīja, ka viņu pabeigtie projekti neizskatījās vizuāli labi, kamēr 24% atzina - lai arī viņu paveiktais ir estētisks, tomēr no funkcionālā viedokļa tas sagādā vilšanos.

Savukārt 24% respondentu atklāja, ka viņu veiktais remonts nav bijis kvalitatīvs un nav izturējis laika pārbaudi.

Jāteic, ka remontdarbi var aiziet šķērsām visdažādākajos veidos. 55%  respondentu minēja, ka viena no galvenajām novirzēm no ieceres sasniegšanas bija remonta ieilgšana – aptaujas dalībniekiem remonti ieilga vidēji par 22 stundām. Vilšanās vērtie projekti ir bijuši arī fiziski vai tehniski grūtāki nekā iecerēts, kā arī kāds no remonta veicējiem ir guvis kādu traumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu