Kaimiņš saglabā "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedra amatu (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Balsojumā par Artusa Kaimiņa (KPV LV) atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata balsis sadalījušās vienādi, līdz ar to Kaimiņš šo amatu ir saglabājis.

Kaimiņš žurnālistiem pēc frakcijas sēdes teica, ka balsojums bija slēgts, tomēr gan par, gan pret viņa atbrīvošanu no amata nobalsoja pa septiņiem cilvēkiem. Līdz ar to lēmums par viņa atbrīvošanu no Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata nav pieņemts.

Viņš norādīja, ka par šā jautājuma ierosināšanu jāvaicā frakcijas priekšsēdētājam Atim Zakatistovam, kurš to arī iekļāvis Saeimas frakcijas sēdes darba kārtībā.

Savukārt Zakatistovs žurnālistiem nekomentēja iemeslu, kāpēc rosinājis lemt par Kaimiņa atbrīvošanu no amata. Viņš uzsvēra, ka Kaimiņš ir pilnvarots komentēt šo jautājumu.

Kaimiņš teica, ka šo situāciju nevērtē kā šķelšanos politiskajā spēkā. Balsojumā nepiedalījās Aldis Gobzems (KPV LV), kurš arī nebija klāt frakcijas sēdē, un Aldis Blumbergs (KPV LV).

Komentējot valdības sarunu gaitu, politiķis norādīja, ka sarunu process ir labs un "ar augšupejošu līkni". Vēl jārod kompromiss par sadarbības līgumu, kas varētu prasīt kādas dienas, viņš pauda.

Vaicāts, vai turpinās savu darbu partijā "KPV LV", Kaimiņš akcentēja, ka pirmais ir bijis paša dibinātajā partijā un pēdējais arī no tās aizies.

Kā ziņots, Kaimiņš jau iepriekš saskāries ar situāciju, kad nav baudījis savas frakcijas vairākuma atbalstu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu