Jaunā valdība varētu tikt apstiprināta nākamnedēļ (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, apvienības "Attīstībai/Par", Jaunās konservatīvās partijas, "Jaunā Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienības Saeimā ievēlēto deputātu tikšanās, kurā spriež par valdības veidošanu.
Partijas "KPV LV", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, apvienības "Attīstībai/Par", Jaunās konservatīvās partijas, "Jaunā Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienības Saeimā ievēlēto deputātu tikšanās, kurā spriež par valdības veidošanu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai arī darbs pie topošās valdības sadarbības dokumentiem ir nedaudz iekavējies, premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) cer, ka valdība tiks apstiprināta nākamnedēļ

Kariņš trešdien pēc partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka rīt politiķi varētu noslēgt darbu pie sadarbības līguma, kur joprojām ir diskusijas par vienu no punktiem. Tāpat tiks turpināts darbs pie valdības deklarācijas, jo pašlaik ir vienošanās aptuveni par trešdaļu no tās. Savukārt par fiskālās disciplīnas līgumu politiķi jau ir vienojušies.

Iepriekš Kariņš bija plānojis vienoties par visiem šiem dokumentiem līdz ceturtdienas vakaram, taču tagad sanāksme ir iecerēta arī piektdien, 18.janvārī. Politiķis teica, ka labāk tagad veltīt vienu papildu dienu diskusijām, nekā pēc tam spriest par kādu no neatrisinātiem jautājumiem mēnesi.

Kariņa tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni notiks kā iecerēts, 21.janvāra pēcpusdienā. Politiķis joprojām uzskata, ka balsojums par valdības apstiprināšanu varētu notikt nākamnedēļ.

Runājot par norisēm partijā "KPV LV", Kariņš norādīja, ka nekomentēs tās iekšējo darbību. Viņš vērtējot rezultātu, bet "KPV LV" ministru amata kandidāti mērķtiecīgi strādājot ar pārējiem kolēģiem. Savukārt Kariņš turpinot strādāt ar domu, ka visi partneri grib sasniegt mērķi un izveidot kopīgu valdību.

Valdībā plāno strādāt piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu