Lietuvas premjers Skvernelis paziņo par kandidēšanu prezidenta vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis ceturtdien paziņoja, ka nolēmis kandidēt maijā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās. "Es kandidēšu vēlēšanās," sacīja 48 gadus vecais Skvernelis, tiekoties ar Šilutes rajona Rusnes iedzīvotājiem valsts rietumos.

Gaidāms, ka Skverneļa kandidatūru drīzumā oficiāli atbalstīs abas valdošās koalīcijas partijas - Zemnieku un zaļo savienība un Sociāldemokrātiskā darba partija. Skverneli, kurš nav nevienas partijas biedrs, valdības vadītāja amatam izvirzīja "zaļzemnieki".

1998.gadā Skvernelis sāka strādāt policijā. No 2001. līdz 2014.gadam viņš bija policijas ģenerālkomisārs, bet no 2014. līdz 2016.gadam - iekšlietu ministrs. Kopš 2016.gada Skvernelis ir premjerministrs.

Pēc sabiedriskās domas aptauju datiem, galvenie Skverneļa konkurenti prezidenta vēlēšanās būs ekonomists Gitans Nausēda un bijusī finanšu ministre Ingrīda Šimonīte, ko par savu kandidāti izraudzījusies opozīcijas partija "Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti". Skvernelis, kurš potenciālo prezidenta amata pretendentu reitingā ir trešajā vietā, ceturtdien nosauca Nausēdu un Šimoinīti par pašreizējās prezidentes Daļas Grībauskaites "ieceltajiem mantiniekiem".

Lietuvas prezidenta vēlēšanas notiks 12.maijā. Ja nevienam kandidātam neizdosies iegūt vairāk par pusi balsu, 26.maijā notiks vēlēšanu otrā kārta.

Grībauskaitei konstitūcija liedz kandidēt uz trešo pilnvaru termiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu