Bērnijs Sanderss Mārtina Lutera Kinga dienā nosauc Trampu par "rasistu" (7)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV demokrātu senators Bērnijs Sanderss
ASV demokrātu senators Bērnijs Sanderss Foto: AFP/SCANPIX

SV demokrātu senators Bērnijs Sanderss pirmdien Mārtina Lutera Kinga dienā paziņoja, ka prezidents Donalds Tramps ir "rasists", un pauda vēlmi apturēt Trampa vīziju "Padarīt Ameriku atkal dižu".

"Šodien mēs sakām Donaldam Trampam: mēs neatgriezīsimies pie lielāka fanātisma, diskriminācijas un sašķeltības," galēji kreisi noskaņotais Sanderss paziņoja klausītājiem Dienvidkarolīnas štatā rīkotā pasākumā, ar kuru tika atzīmēta Mārtina Lutera Kinga diena, kas ASV ir brīvdiena.

"Tā vietā, lai mūs vienotu kā amerikāņus, viņš ir ar nodomu un agresīvi mēģinājis mūs sašķelt pēc mūsu ādas krāsas, pēc mūsu dzimuma, pēc mūsu nacionalitātes, pēc mūsu reliģijas un pēc mūsu seksuālās orientācijas," sacīja Sanderss.

"Mums šodien ir prezidents, kurš ir rasists," apgalvoja Sanderss.

Neilgi pirms pērn notikušajām ASV Kongresa vidustermiņa vēlēšanām Sanderss bija paziņojis, ka Tramps ir "rasistiskākais, seksiskākais, homofobiskākais, fanātiskākais prezidents [ASV] vēsturē".

Tramps pērn bija pavadījis Mārtina Lutera Kinga dienu savā privātajā Maralago golfa klubā Floridas štatā. Šogad prezidents to atzīmēja, pirmdien noliekot vainagu pie Kinga memoriāla Vašingtonā, kur viņš kopā ar viceprezidentu Maiku Pensu pavadīja divas minūtes.

"Šodien man bija liels gods apmeklēt Mārtina Lutera Kinga memoriālu kopā ar Maiku Pensu," Tramps ierakstīja tviterī.

Tramps vairākkārt ir apstrīdējis apsūdzības rasismā.

"Es esmu vismazāk rasistiskais cilvēks, kādu jūs esat intervējuši, – es varu jums to pateikt," Tramps sacīja reportieriem 2018.gada janvārī.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu