Trampa bijušais advokāts atliek liecināšanu Kongresā prezidenta "draudu" dēļ

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais advokāts Maikls Koens ir atlicis savu liecību sniegšanu ASV Kongresā, kā iemeslu minot "draudus", ko viņam esot izteicis Tramps un prezidenta tagadējais advokāts Rūdijs Džuliāni, trešdien paziņoja Koena advokāts.

Koena ierašanās Pārstāvju palātas Uzraudzības komitejā bija paredzēta 7.februārī, bet tika atlikta, "jo turpinās draudi viņa ģimenei no prezidenta Trampa un Džuliāni puses, kas noticis vēl pagājušajā nedēļas nogalē," paziņoja Koena advokāts Lenijs Deiviss.

"Šis ir laiks, ka Koenam vajadzēja likt pirmajā vietā savu ģimeni un tās drošību," piebilda Deiviss.

Koens bija Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un ir nozīmīgs liecinieks īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par iespējamo saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Koenam decembrī par vairākiem noziegumiem tika piespriesti trīs gadi cietumā. Viņš bija atzinies apsūdzībās par izvairīšanos no nodokļiem, nepatiesu liecību sniegšanu finanšu institūcijām, nelegāliem kampaņas tēriņiem, nepatiesu liecību sniegšanu Kongresam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu