"Renault" padome izraudzījusies Gosna pēctečus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
No kreisās: Žans Dominiks Senārs un Tjerī Bolorē
No kreisās: Žans Dominiks Senārs un Tjerī Bolorē Foto: AFP/SCANPIX

Francijas autobūves uzņēmums "Renault" ceturtdien padomes sanāksmē izraudzījies jaunu kompānijas vadītāju un padomes priekšsēdētāju, nomainot Karlosu Gosnu, kurš atrodas apcietinājumā Japānā saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos.

Uzņēmums vadītāja amatā iecēlis "Renault" operāciju direktoru Tjerī Bolorē, kurš pēc Gosna apcietināšanas tika iecelts par viņa vietnieku uzņēmuma darbības nodrošināšanai. Savukārt riepu ražotāja "Michelin" vadītājs Žans Dominiks Senārs kļuvis par "Renault" padomes priekšsēdētāju.

Senārs arī pārstāvēs "Renault" intereses aliansē, kas izveidota ar Japānas autoražotājiem "Nissan" un "Mitsubishi Motors".

Jau ziņots, ka Gosns trešdienas vakarā "Renault" nosūtītā vēstulē paziņoja par atkāpšanos no uzņēmuma vadītāja un padomes priekšsēdētāja amatiem.

Saistībā ar ienākumu nedeklarēšanas skandālu Gosns Japānā atbrīvots gan no "Nissan", gan "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amata.

Francijas valdība, kas ar 15% akciju ir lielākā "Renault" akcionāre, jau iepriekš aicināja izraudzīties jaunu kompānijas vadītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu