Pārrauts zemūdens kabelis Tongā izraisa interneta "akmens laikmetu" (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Polinēzijas karaliste Tonga šonedēļ piedzīvo komunikāciju haosu pēc tam, kad svētdien tika pārrauts zemūdens sakaru kabelis, kas savieno Tongu ar pārējo pasauli, vēsta aģentūra "Reuters".

Kabeļa pārrāvuma dēļ Tonga faktiski atslēgta no interneta, kā rezultātā valsts iedzīvotāji nevar veikt naudas pārskaitījumus, rezervēt aviobiļetes, iesniegt dokumentus valsts institūcijās, kā arī lietot internetu saziņai ar citiem cilvēkiem.

Valstī traucēti arī starptautiskie telefonsakari.

Tiek uzskatīts, ka sakaru kabeli pārrāvis kāda kuģa enkurs.

Cenšoties risināt interneta neesamības problēmu, Tongas galvaspilsētā Nukualofā pirmdien tika uzstādīta satelīta antena, tādējādi nodrošinot pagaidu interneta pieslēgumu.

Tomēr šī sakaru pieslēguma signāls ir vājš un lēns.

Neskatoties uz to, simtiem cilvēku pulcējas pie Tongas telekomunikāciju uzņēmuma galvenā biroja, kur signāls esot vislabākais.

"Tas ir gluži kā interneta pirmsākumos. Jums jāgaida rindā, lai iegūtu iespēju lietot internetu apmēram 20 minūtes," stāsta Tongas policijas pārstāvē Sia Adamsa.

Interneta neesamība radījusi nopietnas problēmas vietējiem uzņēmējiem – piemēram, viesnīcas un aviokompānijas nevar sekot līdzi vietu rezervācijas procesam.

Paredzēts, ka sabojātā zemūdens kabeļa labošana varētu ilgt vismaz nedēļu.

Amatpersonas norāda, ka kabelis ticis pārrauts divās vietās.

Situācija Tongā kārtējo reizi norādījusi uz zemūdens sakaru kabeļu ievainojamību.

Līdzīgas situācijas bijušas arī iepriekš – 2017.gada kabeļa bojājumu dēļ Somālija uz vairākām nedēļām palika bez interneta. Savukārt 2008.gadā no interneta tika "atslēgta" daļa Ēģiptes un Indijas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu