Loskutovam šonedēļ apstiprināts mandāts Eiropas Parlamentā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksejs Loskutovs
Aleksejs Loskutovs Foto: Zane Biter/LETA

13.Saeimā neiekļuvušajam "Jaunās Vienotības" politiķim Aleksejam Loskutovam šonedēļ apstiprināts deputāta mandāts Eiropas Parlamentā (EP), liecina informācija Eiropas Parlamenta mājaslapā.

Šonedēļ premjera amatā apstiprinātais Krišjānis Kariņš (JV) nolicis EP deputāta mandātu un viņa vietā stājies Loskutovs.

Loskutovs pauda gandarījumu, ka varēs EP pievienoties citiem "Jaunās vienotības" deputātiem - Sandrai Kalnietei un Kārlim Šadurskim. Loskutovs EP vēlētos strādāt ar jautājumiem, kas skar dalībvalstu iekšējo un ārējo drošību, kā arī jautājumiem par ES ārējās robežas stiprināšanu.

Politiķis arī apliecināja, ka plāno kandidēt maijā paredzētās EP vēlēšanās.

EP vēlēšanu likumā teikts, ka, ja ievēlētais EP deputāts nolicis savu mandātu, viņa vietā stājas nākamais kandidāts no tā paša kandidātu saraksta, no kura bija ievēlēts iepriekšējais deputāts. Kariņš 2014.gadā EP tika ievēlēts no "Vienotības" saraksta.

Sarakstā pirms Loskutova bija 13.Saeimas deputāti Ojārs Ēriks Kalniņš (JV) un Andrejs Judins (JV), taču viņi nolēma darboties Saeimā.

Pašreizējā EP sasaukuma pilnvaras beigsies šogad vasarā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu