Narkobarona tiesa: El Čapo mīļākās skumjais stāsts (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lusero Gvadelupe Sančesa Lopesa
Lusero Gvadelupe Sančesa Lopesa Foto: AFP / Scanpix

Ņujorkā turpina tiesāt bēdīgi slaveno Meksikas narkobaronu Hoakinu Gusmanu. Pagājušajā un šajā nedēļā liecības tiesā sniedza viena no Gusmana mīļākajām - Lusero Gvadelupe Sančesa Lopesa, tāpēc šobrīd mediju uzmanības centrā nonācis viņas stāsts, vēsta ASV laikraksts “The New York Times”. 

Sančesa dzimusi Sinaloa štata Kosalā.  Astoņu gadu vecumā sākusi strādāt, pārdot uz ielām ēdienu. Desmit gadu vecumā viņa no rītiem strādāja lauksaimniecībā, bet pēcpusdienās gāja uz skolu. 

16 gadu vecumā Sančesa sāka attiecības ar vīrieti no Durango štata, kas zināms kā viens no Meksikas marihuānas audzēšanas centriem. Vīrietis Sančesu sita, un jauniete no viņa aizbēga. 

Savukārt 2010.gadā viņa satika visslavenāko vīru Sinaloa un vienu no slavenākajiem vīriem visā Meksikā - Hoakinu Gusmanu, kurš pazīstams ar iesauku El Čapo jeb Īsais.

Sančesai bija 21 gads. Gusmanam bija vairāk nekā 50 gadi, un viņš bija precējies. 

Gadu vēlāk starp Sančesu un El Čapo izveidojās romantiskas attiecības. Tagad, astoņus gadus vēlāk, Sančesa, tērpusies ieslodzījuma vietas izsniegtās drānās, sniedz liecības El Čapo lietas izskatīšanā tiesā. 

Jau no paša tiesas sākuma Gusmans tiek attēlots kā sērijveida donžuāns, kam pastāvīgi bijis jāsavieno paralēlas attiecības ar sievu un neskaitāmajām mīļotajām. Narkobarons regulāri izspiegojis gan sievu, gan arī savas mīļākās.

Lusero Gvadelupe Sančesa Lopesa
Lusero Gvadelupe Sančesa Lopesa Foto: AFP / Scanpix

Šobrīd 29 gadus vecā Sančesa tiesā norādīja, ka viņas attiecības ar Gusmanu radījušas gandrīz tikai ciešanas. 

Sieviete tiesā liecinājusi, ka viņa arī strādājusi El Čapo labā - iegādājoties viņa uzdevumā marihuānu un veidojot dažādus čaulas uzņēmumus Gusmana nelegālajām aktivitātēm. 

Tāpat viņa rūpējusies, lai Gusmana slēptuvēs būtu visas nepieciešamās lietas, piemēram, higiēnas preces, ērti apavi un tīra apakšveļa. 

Par viņas pūliņiem El Čapo viņai atmaksājis lielākoties ar pazemojumiem. 

Gusmana dēļ sieviete esot zaudējusi darbu Sinaloa štata parlamentā, tāpat Gusmana dēļ viņai tagad ASV izvirzītas apsūdzības par līdzdalību narkotiku sazvērestībā.

Viņai draud pat mūža ieslodzījums. 

Pazemojumi turpinās arī tiesas sēdes laikā. Pagājušajā nedēļā Sančesa tiesā stāstīja par 2014.gada notikumiem, kad viņu ar Gusmanu vienā no slēptuvēm pārsteigusi Meksikas armija un viņi bēguši caur slepenu tuneli, kura ieeja paslēpta zem vannas.

Tunelis zem vannas
Tunelis zem vannas Foto: AP/Scanpix

Kamēr Sančesa tiesā runāja, El Čapo lielākoties viņu pilnībā ignorēja. Tiesas zālē klāt bija arī Gusmana sieva Emma Koronela Aispuro. 

Savukārt šonedēļ notikušajā sēdē Gusmans un viņa sieva bija redzami vienādas - tumši sarkanas - krāsas žaketēs, acīmredzot sūtot visai pasaulei signālu, ka viņi joprojām ir kopā, neskatoties ne uz ko. 

Savukārt cietuma drānās tērpusies Sančesa bija pilnīgi viena. 

Pagājušajā nedēļā tiesas sēdē tika publiskotas arī īsziņas, ko Sančesa un Gusmans sūtījuši viens otram. Sarakstē Gusmans Sančesu dēvējis par mīļoto, bet viņa Gusmanu saukusi par tētuku. 

Sančesa šonedēļ turpināja stāstu par 2014.gada notikumiem, kad viņa ar El Čapo pa slepeno tuneli aizbēguši no  armijas. Neilgi pēc bēgšanas El Čapo atgriezies pie sievas, bet vēl dažas dienas vēlāk viņš ticis aizturēts - par to Sančesa uzzinājusi no televīzijas ziņām. 

Esot ieslodzījumā, Gusmans turpinājis ar Sančesu sazināties - aizsūtījis viņai vēstuli, kurā  bijusi instrukcija viltotas personas apliecības iegūšanai, lai viņa varētu apmeklēt Gusmanu cietumā. 

Sančesa pie Gusmana vizītē uz cietumu devās 2014.gada decembrī, tomēr viņas apmeklējuma fotogrāfijas vēlāk parādījās medijos. Tas izraisīja nopietnu skandālu, jo Sančesa tajā laikā joprojām bija Sinaloas štata likumdevēja. 

Nākamo pusotru gadu Sančesa gan intervijās, gan ierakstos sociālajos tīklos noliedza, ka viņai būtu dēka ar slaveno narkobaronu. Vienā reizē viņa pat paziņoja, ka ar Gusmanu nekad neesot pat sarunājusies. 

2016.gadā Sančesa tika atstādināta no Sinaloas likumdevējas amata - tādējādi noslēdzās viņas četrus gadus ilgusī politiķes karjera. 

Nepilnu gadu vēlāk Sančesa tika aizturēta brīdī, kad viņa Kalifornijā mēģināja šķērsot Meksikas robežu ar ASV.  

Šobrīd gan līdz galam nav skaidrs, kāpēc sieviete mēģinājusi aizbēgt uz ASV. 

Gusmana advokāti šonedēļ apšaubījuši Sančesas liecību ticamību, uzdodot arī viņai jautājumu, kāpēc viņa tik ilgi noliegusi attiecības ar Gusmanu. 

“Baiļu dēļ. Visvairāk par visu es mīlu savu ģimeni, un Gusmans varēja nodarīt pāri gan viņiem, gan man,” norādīja Sančesa.

Gusmana tiesas prāva Ņujorkā sākās novembrī.

Viņš tika notverts 2016.gada 8.janvārī Sinaloas štatā. Pusgadu pirms tam Gusmans bija izbēdzis no Meksikas cietuma.

2017.gada janvārī Meksika izdeva Gusmanu ASV.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu