Tokyo City, hostelis, Pakistānas kebabs: Rīgas cenas amerikāņu tūrista acīm (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ekrānuzņēmumi
Ekrānuzņēmumi Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

"Ballīšu mobilis" un ķiploku grauzdiņi ar alu. Pagājušā gada novembrī, apceļojot Eiropu, amerikāņu "ekonomiskās klases" ceļotājs un blogeris Gabriels paviesojās Rīgā. Par Latvijas galvaspilsētas cenām un saviem iespaidiem viņš pastāstīja vlogā savā "YouTube" kanālā "Gabriel Traveler".

Gabriels savu videostāstu iesāk ar hosteli Rīgas centrā, kurā bija apmeties. Ieturējis brokastis restorānā "Tokyo City", viņš sekotājiem stāsta, ka Rīgā varot garšīgi un lēti paēst.

Viņš izcēla to, ka brokastis restorānā tiek pasniegtas visas dienas garumā. Bagātīgās brokastis izmaksāja apmēram 11 eiro, ko amerikāņu tūrists atzina par apmierinošu cenu.

Blogeris Rīgā bez ēdamlietām atrada arī citas interesantas lietas, piemēram, atšķirības starp Vecrīgas un klusā centra dažādajiem arhitektūras stiliem.

Gabriela videodienasgrāmata paredzēta citiem ceļotājiem, kuri apsver došanos uz Rīgu, bet negrib ceļojumam tērēt lielas naudas summas. Blogeris dalās ar noderīgu informāciju: ar kādām cenām jārēķinās, kādi restorāni un ēstuves atrodami Rīgā, kur iegādāties autobusa biļetes, lai turpinātu ceļu uz kaimiņvalsti, un centās skatītājiem parādīt krastmalu, maldoties pa Vecrīgas ieliņām.

Ar amerikāņu akcentu lasot ielu nosaukumus un norādes, Gabrielam izdevās atrast ceļu līdz Daugavai.

Visvairāk amerikāni pārsteidza Vecrīgā novietotais "alus ritenis", ko darbina paši pasažieri, minoties kā ar velosipēdu, baudot kausu alus, kas iekļauts cenā. "Būtu jautri braukt šādā ballīšu mobilī!" saka Gabriels.

Vēlāk blogera uzmanību piesaista ēstuve "Pakistānas kebabs" un zemās ēdiena cenas. "Mazāk nekā divi eiro par burgeru," viņš saka, iesakot citiem taupīgiem ceļotājiem doties tur pusdienās.

Nonācis pie Brīvības pieminekļa, Gabriels uz brīdi apstājas. "Kāds brīnišķīgs skats - nesen uzsnidzis sniegs, koki, vēsturiskās ēkas. Ļoti forša pilsēta," savu vērtējumu dod blogeris.

Blogeris paviesojās Centrāltirgū un vakarā sastapa divus vietējos, kuri aizveda amerikāni uz folkklubu "Ala". Tur Gabriels nogaršoja tādas vietējās delikateses kā kotletes un ķiploku grauzdiņus, kuru nosaukumu nesekmīgi centās atkārtot.

Gabriels ar vietējiem puišiem pavadīja jauku vakaru, klausoties mūziku, nobaudot vietējo alu un nebeidzot jūsmot par lētajiem, taču gardajiem ēdieniem.

Nākamajā dienā blogeris autobusā turpināja ceļu uz Tallinu. Rīga viņam palika atmiņā kā lieliska pilsēta ("Šī pilsēta ir fantastiska!" vēsta videobloga nosaukums) ar grūti izrunājamiem nosaukumiem un pieejamām cenām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu