Gosns: Mans arests ir sazvērestības un nodevības rezultāts

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānā apcietinātais Karloss Gosns uzskata, ka viņa arests un viņam izvirzītās apsūdzības ir bijušā darba devēja - Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" - īstenotas sazvērestības un nodevības rezultāts, vēsta laikraksts "Nikkei".

Intervijā laikrakstam Gosns norāda, ka viņam nav šaubu, ka pret viņu izvirzītās apsūdzības saistītas ar "Nissan" vadītājiem, kuri iebilduši pret plašākām partnerattiecībām ar Francijas autoražotāju "Renault".

Šī ir pirmā intervija presei, kuru Gosns sniedzis kopš viņa aizturēšanas 19.novembrī, un tā norisinājusies Tokijas aizturēšanas centrā, kurā viņš visu šo laiku atradies.

Tokijas tiesa vairākkārt noraidījusi Gosna prasību viņu atbrīvot pret drošības naudu, skaidrojot, ka pastāv viņa aizbēgšanas risks un viņš varētu mēģināt iznīcināt pierādījumus.

Taču intervijā "Nikkei" viņš atkārtoti uzsvēris, ka nebēgtu un aizstāvētu sevi.

"Visi pierādījumi ir "Nissan", un "Nissan" aizliedzis visiem darbiniekiem ar mani runāt," sacījis Gosns.

Gosns Japānā ticis aizturēts saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem.

Saistībā ar ienākumu nedeklarēšanas skandālu Gosns Japānā atbrīvots gan no "Nissan", gan "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amata.

Savukārt pagājušajā nedēļā Francijas autobūves uzņēmums "Renault" padomes sanāksmē arī izraudzījās jaunu kompānijas vadītāju un padomes priekšsēdētāju, nomainot Gosnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu