VL-TB/LNNK aicina Pūci virzīt likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Jānis Dombrava (no kreisās) Saeimas ārkārtas sēdē, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Krišjāņa Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam.
Saeimas deputāts Jānis Dombrava (no kreisās) Saeimas ārkārtas sēdē, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Krišjāņa Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcija trešdien lēma aicināt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) virzīt izskatīšanai valdībā Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, informēja VL-TB/LNNK.

"Jautājums par korupciju valsts galvaspilsētā ir arī valsts drošības un reputācijas jautājums. Ir pienācis laiks arī jaunajam ministram parādīt drosmi un izlēmību, nekavējoties virzot Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) sagatavoto likumprojektu par domes atlaišanu," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK).

Iepriekš bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Gerhards valdībā iesniedza likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. Likumprojektā teikts, ka tā mērķis ir novērst situāciju, kad Rīgas dome pieļauj nelikumīgu rīcību un nenodrošina likumos noteikto pašvaldības funkciju izpildi. Līdz ar likuma pieņemšanu Saeimā Rīgas dome tiktu atlaista un tās vietā tiktu iecelta pagaidu administrācija. Iepriekšējā valdība gan likumprojektu neskatīja.

Pūce jau pauda vērsīsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai iegūtu detalizētāku informāciju par Rīgas domē notiekošajām darbībām. Pūce neprognozēja, vai varētu rosināt Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atstādināšanu vismaz uz izmeklēšanas laiku, norādot, ka visām viņa darbībām jābūt tiesiski pamatotām. Vienlaikus viņš minēja, ka joprojām notiek Rīgas domes atlaišanas likumprojekta izvērtēšana un pēdējās darbības tā virzību nav ietekmējušas.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki šodien veic kratīšanas pie Ušakova. Politiķis noliedz, ka būtu pastrādājis jebkādus ar likumu sodāmus pārkāpumus, līdz ar to no Rīgas domes vadības viņš neatkāpsies.

Par lietas būtību politiķis gan atteicās runāt, uzsverot, ka plašākus komentārus sniegt nevar, jo ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki "veic neatliekamās procesuālās darbības", taču "atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu