Gvaido: Maduro atstādināšanai izšķirošs ir armijas atbalsts

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai panāktu Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro aiziešanu no amata, armijas atbalsts ir "izšķirošs", trešdien publikācijā laikrakstā "New York Times" atzina sevi par Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītāju pasludinājušais opozīcijas līderis Huans Gvaido.

Ir notikušas slepenas sanāksmes ar drošības spēku pārstāvjiem, un viņu lielākā daļa piekrīt, ka pašreizējais "status quo" nevar turpināties, viņš skaidroja.

"Tas, ka armija beidz atbalstīt Maduro, ir izšķiroši, lai valdībā panāktu pārmaiņas, un vairums karadienestā piekrīt, ka valsts pēdējā laika ciešanas nav panesamas," norādīja Nacionālās sapulces spīkers.

"Varas maiņai ir nepieciešams svarīgāko armijas daļu atbalsts. Mums ir bijušas slepenas tikšanās ar bruņoto spēku un drošības spēku pārstāvjiem."

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa tviterī publicējusi saiti uz Gvaido viedokļrakstu, apliecinot: "Amerika ir kopā ar Venecuēlas tautu."

Jau ziņots, ka Gvaido 23.janvārī pasludināja sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju un vēl šonedēļ aicināja tautu uz protestiem, lai pārliecinātu armiju vērsties pret Maduro un piespiestu viņu sarīkot jaunas vēlēšanas.

Maduro tomēr negrasās atteikties no varas un uzstāj, ka ir demokrātiski ievēlēts uz otru prezidentūras termiņu. Venecuēlas armijas vadība ir paziņojusi, ka atbalsta Maduro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu