Sporta arbitrāžas tiesa diskvalificē 12 Krievijas vieglatlētus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Svetlana Školina
Svetlana Školina Foto: AFP/SCANPIX

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) par dopinga lietošanu diskvalificējusi 12 Krievijas vieglatlētus, ziņo CAS.

Antidopinga pārkāpumos apsūdzēti Tatjana Firova, Svetlana Školina, Ivans Uhovs, Lukmans Adams, Anna Bulgakova, Gulfija Agafonova, Tatjana Lisenko, Ivans Juškovs, Marija Bespalova, Vera Gaņejeve, Jekaterina Gaļickaja un Jūlija Kodakova.

Diskvalifikācija piespriestas no diviem līdz astoņiem gadiem.

Pārkāpumi veikti 2012.gada Londonas olimpisko spēļu laikā un 2013.gada pasaules čempionāta laikā. Tādējādi olimpisko spēļu zelta medaļu zaudēs augstlēcējs Ivans Uhovs, bet no pasaules čempionāta zelta godalgas nāksies šķirties Školinai.

Diskvalificētie sportisti 21 dienas laikā var iesniegt apelācijas, kas gan reti tiek apmierinātas.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) 2015.gadā diskvalificēja Vieglatlētikas federācijas (VFLA). Viens no VFLA diskvalifikācijas atcelšanas noteikumiem bija Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbības atjaunošana.

Krievijas diskvalifikācijas pagarināta jau deviņas reizes, un atcelt to varētu vien nākamajā IAAF Padomes sēdē, kas notiks martā. Līdz ar to šomēnes gaidāmajā Eiropas čempionātā telpās Krievijas sportisti nevarēs startēt zem sava karoga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu