"Mavericks" treneris: Vissvarīgākais faktors ir Porziņģa veselība (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Riks Kārlails
Riks Kārlails Foto: AFP/SCANPIX

Dalasas "Mavericks" vadība nevēlas sasteigt Kristapa Porziņģa atgriešanos laukumā, jo šobrīd vissvarīgākais ir Latvijas basketbolista veselība, uzsver Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Miljardieris un "Mavericks" kluba īpašnieks Marks Kjūbans iepriekš jau izteicās, ka Porziņģis droši vien šosezon nespēlēs.

Latvijas basketbolists pērn 6. februārī Ņujorkas "Knicks" rindās guva ceļgala traumu, kuras dēļ viņš nav spēlējis gandrīz gadu.

"Kristapam vēl vajadzīga rehabilitācija," kluba mājaslapā citēts "Mavericks" galvenais treneris Kārlails.

"Vissvarīgākais faktors ir viņa veselība - lai viņš atveseļojas par visiem 100%, patiesībā pat vairāk nekā par 100%," norādīja komandas stūrmanis.

Kārlails pauda pārliecību, ka Porziņģis spēlēs labā līmenī, kad viņš atgriezīsies laukumā pēc traumas sadziedēšanas.

"Mūsdienās puiši no ACLs (krustenisko saišu plīsuma) traumas atgriežas pat vēl labāki. Tāpēc palīdzēt Porziņģim atlabt būs mūsu primārais mērķis," uzsvēra treneris.

Latvijas basketbolā ir jau šāds spilgts piemērs, jo Dāvis Bertāns karjerā divreiz pārcietis ceļgala krustenisko saišu traumu, taču šobrīd demonstrē atzīstamu sniegumu NBA kluba Sanantonio "Spurs" rindās. 

Paredzēts, ka Porziņģis pirmdien Dalasā piedalīsies preses konferencē, kur Latvijas basketbolists tiks iepazīstināts kā "Mavericks" jaunais spēlētājs.

Kārlails kopš 2008. gada ir "Mavericks" treneris. Viņa vadībā Dalasas klubs 2011. gadā izcīnīja NBA čempionu titulu. 

2002. gadā, strādājot ar Detroitas "Pistons" komandu, Kārlails tika atzīts par NBA gada labāko treneri.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu