Izveidota jauna teātra apvienība "Perforācija"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Perforācija"
"Perforācija" Foto: publicitātes

Pamela Butāne un Beatrise Zaķe izveidojušas jaunu teātra apvienību "Perforācija", kuras pirmais iestudējums "Natum ante mortem" pirmizrādi piedzīvos 11. martā, informē mākslinieces.

Izrāde, kas būs skatāma Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Nacionālās kino skolas telpās, pievērsīsies tēmai par nāvi. Topošā iestudējuma radošajā komandā strādā arī aktrise un dramaturģe Ance Muižniece, režisore un aktrise Inga Tropa, kā arī aktieri Kaspars Dumburs, Oskars Vīksne un Anastasija Rekuta-Džordževiča. Iestudējuma tehniski radošajā komandā darbojas Jānis Strapcāns, Petra Alma Peta, Kārlis Zemītis un Aleksandrs Okonovs.

"Dzīvojam laikā, kurā varam brīvi runāt par gandrīz jebko, taču nāves tēma joprojām ir neērts sarunu temats. Radošā komanda ir pārliecināta, ka izvairīšanās no nāves tēmas neuzlabo dzīves kvalitāti. Līdzīgi kā citu dzīves procesu izpēte un analizēšana, arī sava mirstīguma apzināšanās, ir veselīgas un pilnvērtīgas dzīves pamatā. Izrādes veidotāji nepiedāvās konkrētu vērtējumu vai pamācību kā saprast nāvi, bet drīzāk mudinās cilvēkus aizdomāties par dzīvi un tās pilnvērtīgu izmantošanu, apkopojot dažādu kultūru un cilvēku skatījumu uz nāvi. Gan nopietni, gan ironiski un viegli palūkojoties uz to, kas galu gala mūs visus sagaida, kopīgi centīsimies atbrīvoties no iracionālajām, sabiedrības kultivētajām bailēm no nezināmā," teikts izrādes aprakstā.

Izrāde tiek veidota kā Butānes maģistra darba diplomdarbs, absolvējot LKA Teātra režijas programmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu