Atjautīgs bankas darbinieks Ķīnā no bankomātiem izņem iespaidīgas “bezmaksas naudas” summas (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāds bankas darbinieks Ķīnā atklājis nepilnības bankas sistēmā, un tas viņam ļāvis viņam mēnešiem ilgi no bankomātiem izņemt “bezmaksas naudu”, ziņo Lielbritānijas medijs “The Independent”.

Bankas “Huaxia Bank” informācijas tehnoloģiju (IT) speciālists Cjiņs Cjišens secināja, ka bankas izņemšana no bankomāta konkrētā laikā ap pusnakti, netiek reģistrēta bankas sistēmā.

Viņš veica izmaiņas attiecīgajā programmatūrā, liekot bankomātiem viņam šo “bezmaksas naudu” izmaksāt.

Vīrietis arī sistēmas kodā veica izmaiņas, lai nodrošinātu, ka aizdomīgās aktivitātes neizraisa brīdinājuma iedarbināšanu.

Tad vīrietis izveidoja testa kontu, no kura viņš bankomātos izņēma dažādas summas, kas svārstījās no 5000 līdz 20 000 juaņu (650 līdz 2600 eiro).

“Bezmaksas naudas” darījumus veica aptuveni 14 mēnešus, kopumā no bankomātiem izņem,ot aptuveni septiņus miljonus juaņu (910 000 eiro).

Galu galā vīrieša nelikumīgās aktivitātes “Huaxia Bank” atklāja.

Savu rīcību bankas amatpersonām vīrietis skaidrojis ar to, ka viņš veicis bankas sistēmas pārbaudes.

Tiesa no no bankomātiem izņemto naudu viņš vēlāk noguldījis savā privātajā kontā.

“Huaxia Bank” par notikušo ziņojusi policijai, tomēr vēlāk lūgusi policiju lietu pārtraukt, jo vīrietis atmaksājis visu nelikumīgi iegūto naudu.

Policija gan lietu nav pārtraukusi un tā nonākusi tiesā.

Tiesa par krāpšanu Cjiņam piespriedusi desmit gadu un piecu mēnešu cietumsodu.

“Huaxia Bank” arī uzsver, ka visas nepilnības bankas IT sistēmā ir novērstas un šādas nelikumīgas aktivitātes citi bankas darbinieki vairs nevar īstenot.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu