LFF plāno vienoties ar UEFA un FIFA par turpmāko atbalstu Latvijas futbolam

LFF
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Gorkšs (no kreisās) un Edgars Pukinsks
Kaspars Gorkšs (no kreisās) un Edgars Pukinsks Foto: LETA

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) 43. kongresā, kas šajās dienās norisinās Romā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs un ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks plāno gūt atbalstu iesāktajām pārmaiņām Latvijas futbola saimniecībā un vienoties par perspektīviem sadarbības projektiem.

"Sadarbība ar abām starptautiskajām organizācijām - UEFA un Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) - mums ir ļoti svarīga, jo to maksājumi ir ļoti nozīmīgs finanšu avots gan klubiem, gan arī pašai federācijai, savukārt kopīgie attīstības projekti ir vērtīgs ilgtermiņa ieguldījums Latvijas futbolā," skaidro Gorkšs.

LFF prezidents uzsver, ka aizvadītā pusgada laikā ir izdevies iedibināt labas attiecības ar UEFA un FIFA amatpersonām, kas atzinīgi novērtē federācijas jaunās vadības iecerētos uzlabojumus Latvijas futbolā un novērtē mūsu cilvēku profesionalitāti. Tādēļ Romā plānots apspriest vairākus ar papildu finansējumu saistītus jautājumus.

"Mēs vēlamies piesaistīt papildu resursus LFF Virslīgas čempionātam, tāpat ļoti ceram, ka jau tuvākajos gados Latvijā beidzot būs pieejams visām UEFA prasībām atbilstošs stadions. Tādēļ ar UEFA Nacionālo asociāciju nodaļas vadītāju Tjerī Favru runāsim par Daugavas stadiona rekonstrukcijas otro kārtu, kas ietver jumta konstrukcijas izbūvi virs galvenās tribīnes," stāsta Gorkšs.

Viens no federācijas šā brīža svarīgākajiem darbiem ir iecerētās LFF statūtu izmaiņas, kuras padarīs efektīvāku LFF valdes darbu, precīzāk noteiks amatpersonu atbildības jomas un amata pilnvaru termiņus. Tajos arī vairāk izcelti godīgas spēles un ētikas principi, kā arī precīzāk integrēti starptautiskie standarti.

Jaunajiem standartiem nepieciešams UEFA un FIFA akcepts, tādēļ kongresa laikā plānota tikšanās gan ar FIFA Administrācijas vadītāju Matīasu Grafstremu, gan ar UEFA Godīgas spēles un normatīvo aktu izpilddirektoru Andželo Rigopolosu, lai turpinātu diskusiju par statūtu pilnveidi. Pēc akcepta saņemšanas tie tiks virzīti apstiprināšanai federācijas valdē un nodoti biedriem publiskai apspriešanai pirms aprīlī paredzētā LFF kongresa. 

Gorkšam un Pukinskam UEFA kongresa laikā paredzēts tikties arī ar UEFA prezidentu Aleksanderu Čeferinu un FIFA prezidentu Džanni Infantīno. LFF vadība iecerējusi uzaicināt FIFA prezidentu apmeklēt Latviju.

Savukārt, runājot par turpmākajiem sadarbības projektiem, LFF prezidents min pērn Rīgā notikušo un ļoti veiksmīgo UEFA GROW Awards pasākumu, kas Latvijā pulcēja visu Eiropas futbola federāciju mārketinga eliti. Tas apliecināja Latvijas spējas sarīkot augsta līmeņa pasākumus, tādēļ Romā plānots pārrunāt UEFA GROW attīstības programmas turpmāko darbību Latvijā un konkrētus tās projektus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu