Uzlauzts Austrālijas parlamenta datortīkls

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Austrālijas parlaments
Austrālijas parlaments Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijas parlaments piektdien atzinis, ka tā datortīkls cietis "drošības incidentā", norādot, ka izmeklēšana turpinās.

"Pēc drošības incidenta parlamenta datortīklā īstenota virkne pasākumu, lai tīklu un tā lietotājus aizsargātu," teikts likumdevēju sapulces paziņojumā.

Amatpersonas atteikušās sniegt komentārus par notikušo, taču atzinušas, ka saskaņā ar sākotnējo informāciju tīkla uzlauzējiem izdevies piekļūt pie sistēmā esošajiem datiem.

Vienlaikus parlamenta paziņojumā teikts, ka nav pierādījumu par nolūku "ietekmēt parlamentāro procesu vai arī traucēt vai ietekmēt vēlēšanu vai politisko procesu".

Viens no piesardzības pasākumiem, kas veikti, ir visu piekļuves paroļu nomaiņa.

Premjerministrs Skots Morisons paziņojis, ka ir informēts par notikušo, norādot, ka nekas neliecina par līdzīgu uzbrukumu valdības iestādēm.

Austrālijas sabiedriskā raidorganizācija ABC vēsta, ka izlūkdienesti pārbauda iespējamo Ķīnas vai citu ārvalstu valdību saistību ar notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu