Koalīcija vienojusies par nepieciešamo likumprojektu virzīšanu, gatavojoties "Brexit" (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Premjers Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība).
Premjers Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība). Foto: Valsts kanceleja

Koalīcija vienojusies par nepieciešamo likumprojektu virzīšanu, gatavojoties jebkāda veida scenārijam saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit", pirmdien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Likumprojekti paredzēs Lielbritānijas pilsoņu tiesību nodrošināšanu Latvijā arī pēc "Brexit", sacīja premjers.

Viņš skaidroja, ka pašlaik nav zināms, kā beigsies process saistībā ar "Brexit", bet līdz ar nepieciešamo grozījumu pieņemšanu, Latvija būs sagatavojusies jebkāda veida Lielbritānijas lēmumam.

Kā ziņots, valdība otrdien izskatīs vairākus ar "Brexit" saistītos likuma grozījumu projektus. Pēc tam par tiem lems Saeima.

Grozījumus paredzēts veikt dažādos likumos, tajā skaitā Dokumentu legalizācijas likumā, Invaliditātes likumā, Augstskolu likumā, Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumā, Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, Veselības aprūpes finansēšanas likumā un citos likumos.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) jau iepriekš minējis, ka "Brexit" dēļ būs nepieciešams grozīt virkni Latvijas likumu un normatīvo aktu.

ĀM iepriekš brīdinājusi - ja Lielbritānija izstāsies no ES bez vienošanās, trīs gadu periodā Latvijas budžetā būs jāparedz papildus tēriņi līdz 10,1 miljonam eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu